Spicy mørbradspyd
Næringsindhold
- Energi pr. person:521 Kcal
- Fedt:20 %
- Protein:32 %
- Kulhydrat:48 %
Til fire personer
Ingredienser
- 600 g afpudset svinemørbrad
- 2 tsk spidskommen
- 1 tsk paprika
- ¼ tsk stødt chili
- 2 spsk appelsinsaft
- revet skal af ½ appelsin
- 3 dl jasminris, fuldkorn
- 400 g grønne bønner
- 150 g sukkerærter
- 400 g skrællede gulerødder
- 2 røde chilier uden kerner
- 1 spsk olie til stegning
- 1 tsk sort sesam eller nigella
- salt, peber.
Sådan gør du
- Skær kødet i 1½ cm tykke skiver og vend i en blanding af halvdelen af krydderierne, appelsinsaft og -skal samt salt og peber. Lad det trække 30 minutter og sæt kødet på spyd.
- Kog risene som anvist.
- Halvér bønnerne og sukkerærterne på langs. Skær gulerødderne i stave. Snit chilierne.
- Lynsteg bønner, gulerødder og chili 5 minutter i lidt olie sammen med resten af krydderiblandingen. Tilsæt sukkerærter og lynsteg endnu 1 minut. Drys med sesam og smag til med salt og peber
- Grillsteg spydene ca. 3 minutter på hver side, og servér dem med med ris og grøntsager