Opskrift på spicy mørbradspyd

Spicy mørbradspyd

Næringsindhold

  • Energi pr. person:
    521 Kcal
  • Fedt:
    20 %
  • Protein:
    32 %
  • Kulhydrat:
    48 %

Til fire personer

Ingredienser

  • 600 g afpudset svinemørbrad
  • 2 tsk spidskommen
  • 1 tsk paprika
  • ¼ tsk stødt chili
  • 2 spsk appelsinsaft
  • revet skal af ½ appelsin
  • 3 dl jasminris, fuldkorn
  • 400 g grønne bønner
  • 150 g sukkerærter
  • 400 g skrællede gulerødder
  • 2 røde chilier uden kerner
  • 1 spsk olie til stegning
  • 1 tsk sort sesam eller nigella
  • salt, peber.

Sådan gør du

  1. Skær kødet i 1½ cm tykke skiver og vend i en blanding af halvdelen af krydderierne, appelsinsaft og -skal samt salt og peber. Lad det trække 30 minutter og sæt kødet på spyd.
  2. Kog risene som anvist.
  3. Halvér bønnerne og sukkerærterne på langs. Skær gulerødderne i stave. Snit chilierne.
  4. Lynsteg bønner, gulerødder og chili 5 minutter i lidt olie sammen med resten af krydderiblandingen. Tilsæt sukkerærter og lynsteg endnu 1 minut. Drys med sesam og smag til med salt og peber
  5. Grillsteg spydene ca. 3 minutter på hver side, og servér dem med med ris og grøntsager