Spicy oksekødsboller på spyd med hot peanutdip og sprød salat
4
Ingredienser
- Spyd:
- 400 g hakket oksekød
- salt
- 1 fed finthakket hvidløg
- 1 fintrevet gulerod
- ½ fintrevet løg
- 1 æg
- 1 tsk finthakket chili eller harissa
- 1 tsk revet ingefær
- 1 spsk finthakket mynte
- olie til stegning af oksekødsbollerne
- Dip:
- 2 dl kokosmælk
- 1 tsk revet ingefær
- ½ stængel fintsnittet citrongræs
- 1½ tsk finthakket chili
- 3 spsk crunchy peanut butter
- saften af 1 lime
- 1 spsk fishsauce
- Salat:
- 1 agurk
- ½ bakke bønnespirer
- ½ bundt koriander
- 4-5 kviste mynte
- lidt salat, iceberg eller hjertesalat
Sådan gør du
- Rør hakket oksekød sammen med salt, hvidløg, gulerod, løg, æg, chili, ingefær og hakket mynte. Sæt farsen i køleskabet, indtil den skal steges.
- Kom kokosmælk i en gryde og giv det et hurtigt opkog sammen med ingefær, citrongræs og chili.
- Tag gryden af varmen og pisk peanutbutter i kokosmælken. Krydr din peanutdip med limesaft og fishsauce.
- Skær agurken i stave og skyl bønnespirer under koldt vand og afdryp dem i en sigte. Skyl og pluk koriander, mynte og salat.
- Form oksekødet til små kugler 12-14 stk. og steg dem på en pande med lidt olie i 2 min. ved høj varme, indtil de bliver let gyldne, skru ned for varmen og steg fortsat 6-7 min., til de er gennemstegte og saftige.
- Kom oksekødsboller på f.eks. et træspyd og drys med lidt friske mynteblade, og anret et fad med sprødt grønt og en skål med peanutdip. Servér med kogte jasminris eller bulgur.