Spid & bulgursalat
Saftigt kød og en enkel salat − med citrusfrugter selvfølgelig.
4
Ingredienser
- 400 g skinkesmåkød i tern
- ca. 2 tsk rød karrypasta
- 2 tsk olie
- BULGURSALAT:
- 1,5 dl bulgur
- 1,5 dl kogende vand
- reven skal af: 1 citron, 1 appelsin, 1 lime
- saft af: 1 citron, 1 appelsin, 1 lime
- ½ fintsnittet rødløg
- 1 håndfuld rucola
- 125 g flækkede, udkernede cherrytomater.
- APPELSINDRESSING:
- 2 spsk sukker
- reven skal af 1 appelsin
- saft af 1 appelsin
- 1 spsk lys balsamico
- 2 spsk olivenolie
Sådan gør du:
- Kom bulgur i en skål, hæld kogende vand over og tilsæt citrussaft. Lad bulguren trække, til den har opsuget al væde. Rør den derefter med reven citrusskal og de øvrige ingredienser. Smelt sukker og appelsinskal i en tør pande, til sukkeret er gyldent og karamelagtigt. Flyt panden fra varmen og rør appelsinsaft, balsamico og olie i, smag til med salt og peber og bland dressingen med bulgursalaten. Kom kødet i en skål, vend det med karrypasta og olie, sæt det på træspid og steg det i en stor varm pande eller på grill i 3 minutter på hver side. Server de varme kødspid til salaten.
- Energi pr. person: 370 kcal, fedt 29%, protein 27%, kulhydrat 44%