Sprødstegt rødspættefilet med fennikel- kapers-remoulade
3
Ingredienser
- 6-8 rødspættefileter
- 1 dl mel, blandet med lidt salt og peber
- 1 æg, sammenpisket
- 2 dl rasp
- 2 spsk olivenolie
- 25 g smør til stegning
- salt og peber
- ½ fennikel
- 1 gulerod
- 3 spsk mayonnaise
- 4 spsk græsk yoghurt, 10 %
- 1½ spsk pickles, finthakket (kan undlades)
- ½ tsk karry
- 1 spsk skalotteløg
- 2 spsk hakket dild
- 1½ spsk kapers
- ½ bundt dild
- 1 citron, skåret i både.
- Tilbehør: Kogte kartofler eller rugbrød
- Vend rødspættefileterne i mel, æg og rasp, og steg dem en pande med olivenolie og smør i 3-4 min. på hver side til de er gennemstegte og sprøde. Krydr med salt og peber.
- Snit fennikel i små tern og riv guleroden på den grove side af rivejernet.
- Rør mayonnaise sammen med græsk yoghurt, pickles, karry, skalotteløg, dild og krydr med salt og peber.
- Anret de stegte rødspættefileter med fennikel-kapers remoulade, frisk dild og citron, og server kogte kartofler eller rugbrød til.