rødspættefilet opskrift med fennikel-kapers-remoulade

Sprødstegt rødspættefilet med fennikel- kapers-remoulade

3

Ingredienser

  • 6-8 rødspættefileter
  • 1 dl mel, blandet med lidt salt og peber
  • 1 æg, sammenpisket
  • 2 dl rasp
  • 2 spsk olivenolie
  • 25 g smør til stegning
  • salt og peber
  • ½ fennikel
  • 1 gulerod
  • 3 spsk mayonnaise
  • 4 spsk græsk yoghurt, 10 %
  • 1½ spsk pickles, finthakket (kan undlades)
  • ½ tsk karry
  • 1 spsk skalotteløg
  • 2 spsk hakket dild
  • 1½ spsk kapers
  • ½ bundt dild
  • 1 citron, skåret i både.
  • Tilbehør: Kogte kartofler eller rugbrød

  1. Vend rødspættefileterne i mel, æg og rasp, og steg dem en pande med olivenolie og smør i 3-4 min. på hver side til de er gennemstegte og sprøde. Krydr med salt og peber.
  2. Snit fennikel i små tern og riv guleroden på den grove side af rivejernet.
  3. Rør mayonnaise sammen med græsk yoghurt, pickles, karry, skalotteløg, dild og krydr med salt og peber.
  4. Anret de stegte rødspættefileter med fennikel-kapers remoulade, frisk dild og citron, og server kogte kartofler eller rugbrød til.