Squash med grov pesto & lynstegt svinekød
Grønsager som nudler og spaghetti giver et sjovt twist til salaten.
4 personer
Ingredienser
- Pesto:
- 1 dl bredbladet persille
- 1 fed hvidløg
- 20 g mandler
- ca. ½ dl olivenolie
- salt og peber
- 2 små squash
- 2 håndfulde frisk babyspinat
- 1 bdt. brøndkarse
- 500 g svinekød, i tern eller strimler
- 1-2 tsk olie til stegning salt og peber
Sådan gør du:
- Kom ingredienserne til pestoen i en blender eller foodprocessor, og blend, indtil pestoen er helt ensartet. Smag til, og kom pestoen i et rent glas, som opbevares på køl.
- Kør squash til nudler på en spiralizer, og vend det med spinat og brøndkarse. Fordel et par skefulde af pestoen i salaten, og vend det hele godt sammen. Steg svinekødet i olie på en varm pande, og krydr med salt og peber. Når svinekødet er gennemstegt, serveres det sammen med squashsalaten.
- Tip! Du kan lave dine grønsager om til spaghetti med en spiralizer, der kan købes i helsekostbutikker og specialforretninger.
- Tip! Gem resten af pestoen i et rent glas på køl, og brug den i sandwich eller som en dip til rå grønsager.
- Energi pr. person: 220 kcal, fedt 39%, protein 52%, kulhydrat 9%