Stegt and med tørrede abrikoser og appelsin
Lækker andesteg - sprød and med fyld af appelsin, æbler, tørret abrikos og timian.
Til seks personer.
1 and, ca. 4 kg
salt og friskkværnet peber.
Fyld:
1 æble, f.eks. coxorange i både
100 g tørrede abrikoser
10 kviste timian
1 økologisk appelsin i både
1 spsk hele peberkorn
salt og friskkværnet peber.
Skold anden ind- og udvendigt med kogende vand. Gnid den indvendigt med salt og friskkværnet peber.
Bland æbler, abrikoser, timian og appelsin, fyld det i anden og luk med en kødnål. Gnid den også udvendigt med salt og friskkværnet peber.
Annonse
Steg anden ved 200 grader i 2½ time, tjek inde ved benet, om den er færdig. Lad den hvile 10 minutter inden udskæring. Læg den i et ildfast fad, og hvis den er blevet kold, og skindet ikke er sprødt, kan den sættes under ovngrillen i 5 minutter. Servér anden med fyldet til.
Julens klassiske opskrifter
-
Klassisk ribbensteg med sprød svær
-
Flæskesteg med sprød svær, sauce og hvide og brune kartofler
-
Confit de canard
-
Andesteg med det hele – syltet rødkål, sauce og kartofler
-
Andesteg med timiansky
-
Andebryst med stegt julesalat, appelsin og granatæble
-
Sprød rødkålsalat med honning, ingefær og æble
-
Julesauce med gastrik
-
Nemme brunede kartofler, der ikke brænder på
-
Klassisk risengrød med kanelsukker
-
Risalamande og kirsebærsauce
-
Julefrokost: Få de lækre og klassiske opskrifter