Opskrift på stegt and med tørrede abrikoser og appelsin

Stegt and med tørrede abrikoser og appelsin

Lækker andesteg - sprød and med fyld af appelsin, æbler, tørret abrikos og timian.

Til seks personer.

1 and, ca. 4 kg

salt og friskkværnet peber.

Fyld:

1 æble, f.eks. coxorange i både

100 g tørrede abrikoser

10 kviste timian

1 økologisk appelsin i både

1 spsk hele peberkorn

salt og friskkværnet peber.

Skold anden ind- og udvendigt med kogende vand. Gnid den indvendigt med salt og friskkværnet peber.

Bland æbler, abrikoser, timian og appelsin, fyld det i anden og luk med en kødnål. Gnid den også udvendigt med salt og friskkværnet peber.

Steg anden ved 200 grader i 2½ time, tjek inde ved benet, om den er færdig. Lad den hvile 10 minutter inden udskæring. Læg den i et ildfast fad, og hvis den er blevet kold, og skindet ikke er sprødt, kan den sættes under ovngrillen i 5 minutter. Servér anden med fyldet til.

Tip:

Jeg griller mine ænder i en webergrill, hvilket tager ca. 3 timer. Det smager skønt, og så er der plads til flæskestegen i ovnen.