Stegt flæsk med persillesauce

Stegt flæsk med persillesauce

(4 pers.)

Ingredienser

  • 600 g svinebryst, stegeel. kogestykke, i ½ cm tykke skiver
  • salt og peber
  • Persillesauce:
  • 25 g smør
  • 2 spsk. hvedemel
  • 4 dl kogende mælk
  • 3-4 spsk. hakket persille
  • ½ tsk. sukker
  • salt, peber
  • Tilbehør:
  • kartofler, syltede rødbeder og dampede grønne bønner

  1. Dup flæskeskiverne tørre med køkkenrulle. Krydr med salt og peber. Varm panden op ved god varme. Brun skiverne 1 min. på hver side. Skru ned til middelvarme, vend skiverne jævnligt, til de er gyldne og sprøde. Læg skiverne på køkkenrulle i ca. 1 min. 
  2. Smelt smørret i en gryde. Rør hvedemelet i. Tilsæt lidt mælk ad gangen under omrøring. Kog saucen igennem 3-4 min. under omrøring. Smag saucen til med persille, sukker, salt og peber.