Stegt kylling med mormorstuvning
Sprøde asparges og nye ærter i lækker indpakning.
4
Total:45 minutter
Ingredienser
- 1 kg nye kartofler
- 2 spsk olivenolie
- 4 stykker kylling, f.eks. bryst eller overlår
- 1 bundt asparges
- 500 g ærter i bælg
- 25 g smør
- 2 spsk hvedemel
- ½ l mælk
- 1 knsp revet muskat
- salt og hvid peber
- 1 bundt grofthakket dild.
Sådan laver du stegt kylling med mormorstuvning
- Skrub kartoflerne, og del evt. større kartofler i halve. Kog dem næsten møre i godt saltet vand. Hæld vandet fra og lad kartoflerne dampe af.
- Varm olien i en nonstick pande. Krydr kyllingen på begge sider med salt og peber og steg den gylden i panden. Ca. 8 min pr. side.
- Klargør imens aspargesene. Hvis du bruger hvide, skal de skrælles. Bræk den grove del af stokken af og del aspargesene i 2-3 stykker. Bælg ærterne.
- Smelt smørret i en gryde og pisk melet i. Tilsæt mælken, mens du pisker grundigt, så der ikke kommer klumper. Lad saucen varme op, så den tykner. Tilsæt muskat, ca 1 tsk groft salt og godt med hvid peber. Kom asparges og kartofler i gryden og lad det simre sammen ved lav varme i et par minutter. Kom ærterne i og giv dem 1 minut inden dilden vendes i. Servér med stegt kylling.
- Tip: Prøv også andre krydderurter i stuvningen – feks purløg, kruspersille eller løvstikke.
- Tip Kog altid rigeligt med kartofler og brug dem dagen efter i en kold kartoffelsalat eller til frokost.
- Se også opskrift på: Tandoorikylling medspicy mangosalat
- Få mere inspiration til lækker mad på ALTfordamerne.dk/opskrifter.