Opskrift på stegt rødfisk med syltet græskar

Stegt rødfisk med syltet græskar

3

Total:25 minutter

Ingredienser

  • ½-1 hokkaido- eller butternutgræskar
  • 1½ dl æbleeddike
  • 1½ dl rørsukker
  • 1½ spsk ingefær, finthakket
  • 2 kviste timian
  • ¼ tsk lyse sennepsfrø
  • 1 knsp allehånde, groft knust
  • 5-6 hele sorte peberkorn
  • 600 g rødfisk filet eller anden fisk med skind sandart
  • olivenolie til stegning
  • salt og peber
  • 2 kviste timian.
  • Tilbehør: Kogte kartofler

  1. Halvér græskaret og tag kernerne ud. Skræl græskaret og skær det i små tern og kog det i vand med salt 2-3 min. Hæld vandet fra græskarrene. Kom æbleeddike, rørsukker, ingefær, timian, sennepsfrø, allehånde og sort peber i en gryde og bring det til kogepunktet. Kom græskarstykkerne heri og lad det koge ved svag varme 10-12 min. Tag det af varmen og kom det i et sylteglas eller i en skål.
  2. Træk ben ud af rødfiskfileten og skær den i 6-8 portionsstykker. Rids skindsiden et par gange med en skarp kniv. Krydr skindsiden med salt, peber og timian. Opvarm en pande med olivenolie og steg fisken på skindsiden 6-7 min. til skindet bliver sprødt. Vend fisken og steg den 1 min. på den anden side.
  3. Servér den stegte rødfisk med syltet græskar og kogte kartofler.
  4. TIP: Syltet græskar er også velegnet til lam eller andet kød. Syltet græskar er også velegnet til lam eller andet kød.