Stegt rødfisk med syltet græskar
3
Total:25 minutter
Ingredienser
- ½-1 hokkaido- eller butternutgræskar
- 1½ dl æbleeddike
- 1½ dl rørsukker
- 1½ spsk ingefær, finthakket
- 2 kviste timian
- ¼ tsk lyse sennepsfrø
- 1 knsp allehånde, groft knust
- 5-6 hele sorte peberkorn
- 600 g rødfisk filet eller anden fisk med skind sandart
- olivenolie til stegning
- salt og peber
- 2 kviste timian.
- Tilbehør: Kogte kartofler
- Halvér græskaret og tag kernerne ud. Skræl græskaret og skær det i små tern og kog det i vand med salt 2-3 min. Hæld vandet fra græskarrene. Kom æbleeddike, rørsukker, ingefær, timian, sennepsfrø, allehånde og sort peber i en gryde og bring det til kogepunktet. Kom græskarstykkerne heri og lad det koge ved svag varme 10-12 min. Tag det af varmen og kom det i et sylteglas eller i en skål.
- Træk ben ud af rødfiskfileten og skær den i 6-8 portionsstykker. Rids skindsiden et par gange med en skarp kniv. Krydr skindsiden med salt, peber og timian. Opvarm en pande med olivenolie og steg fisken på skindsiden 6-7 min. til skindet bliver sprødt. Vend fisken og steg den 1 min. på den anden side.
- Servér den stegte rødfisk med syltet græskar og kogte kartofler.
- TIP: Syltet græskar er også velegnet til lam eller andet kød. Syltet græskar er også velegnet til lam eller andet kød.