Stegte sild i æbleeddike med rødbedepuré
14
Ingredienser
- 2 kg udbenede sild i dobbelte fileter
- 1 bundt hakket dild
- 8 spsk grov dijonsennep
- 4 spsk hakkede kapers
- 5 dl rugmel
- 3-4 spsk. olie
- salt og friskkværnet peber.
- Lage:
- 1,2 l lagereddike
- 9 dl sukker
- 6 dl æblemost
- 3 stænger kanel
- 2 stjerneanis
- 3 laurbærblade
- 2 spsk salt
- 2 spsk hel sort peber
- 2 spsk korianderfrø
- 5 hele nelliker
- 2 løg i skiver
- 8 cm peberrod i strimler
- Rødbedepuré:
- 2 skrællede rødbeder
- 1 løg
- 100 g gule flækærter
- 3 spsk koldpresset rapsolie
- citronsaft
- salt og friskkværnet peber.
- Til anretning:
- Godt surdejsrugbrød og smør.
Sådan gør du
- Kom alle ingredienser til lagen, undtagen løg og peberrod, i en gryde, kog op og kog i 10 minutter. Kog løget med i de sidste 3 minutter. Sluk for varmen og tilsæt peberrod. Afkøl lagen. Bland hakket dild, kapers og grov dijonsennep.
- Skær eller klip sildefileternes rygfinne af og læg fileterne på et bræt med kødsiden opad. Pensl med dild-sennep-blandingen og krydr med salt og peber. Fold fileterne sammen, vend dem i rugmel og steg i olien på en hed pande, til de er stegt igennem. Afkøl derefter.
- Når de er kølet lidt af, kan du lægge dem i en beholder, gerne af plastik. Hæld nu den afkølede lage over. Læg evt. en lille tallerken oven på sildene for at holde dem under lagen. Opbevares på køl i max. 14 dage.
- Rødbedepuré
- Skær rødbederne i skiver og kom dem i en kasserolle med løg og gule flækærter. Kom vand på til det dækker, og kog under låg i ca. 30 min, til alt er mørt. Tag låget af og kog, til det meste af væsken er fordampet. Køl lidt af og kom rødbede¬massen i en foodprocessor eller blender. Kom olie i og kør til konsistensen er glat. Smag til med salt, peber og citron.