Strawberrydream-medaljer
16 stk.
Ingredienser
- Mørdej:
- 100 g smør
- 125 g hvedemel
- 50 g flormelis
- korn af ½ stang vanilje eller 1 tsk. vaniljesukker
- 1 æggeblomme
- Grundcreme:
- 2½ dl mælk
- 4 æggeblommer, evt. pasteuriserede
- 1 stang vanilje
- 3 spsk. sukker
- 1 spsk. majsstivelse
- Samt:
- 2½ dl piskefløde
- Glasur:
- 3 dl flormelis
- 2 spsk. past. æggehvide eller kogende vand
- rød levnedsmiddelfarve
- evt. frysetørrede jordbær
- Strawberrydream-medaljer:
- 1 portion grunddej
- 1 portion grundcreme
- 4-5 jordbær
- 4 spsk. jordbærmarmelade
- Mørdej:Smuldr smørret i hvedemelet,og tilsæt flormelisog vanilje. Saml dejen medæggeblomme. Pak dejen iplastfilm, og lad den hvile ikøleskab ca. 30 min.Udrul dejen, ca. ¼ cm’stykkelse, og udstik cirklermed en diameter på 7 cm.Bag kagerne ved 200 gr. i ca.8 min. på midterste ovnribbe– hold øje med dem, så deikke bliver for mørke. Afkølkagerne.
- Grundcreme:Pisk mælk, æggeblommer,vaniljekorn, sukker og majsstivelsesammen i en gryde,og bring det til kogepunktet.Rør, til det er cremet og boblerop, ca. 1 min. Kom cremeni en skål, og drys med sukker.Afkøl.Pisk fløden til skum, ogvend det i cremen.
- Strawberrydream-medaljer:Lav dejen, og udrul den.Udstik 32 hjerter. Bag demsom beskrevet.Skær jordbærrene i megetsmå tern, og bland dem icremen.Rør glasuren sammen.Smør den på halvdelen afkagerne. Smør de upyntedehjerter med lidt marmelade.Fordel creme over marmeladen,og læg de pyntedehjerter over.