Strawberrydream-medaljer

Strawberrydream-medaljer

16 stk.

Ingredienser

  • Mørdej:
  • 100 g smør
  • 125 g hvedemel
  • 50 g flormelis
  • korn af ½ stang vanilje eller 1 tsk. vaniljesukker
  • 1 æggeblomme
  • Grundcreme:
  • 2½ dl mælk
  • 4 æggeblommer, evt. pasteuriserede
  • 1 stang vanilje
  • 3 spsk. sukker
  • 1 spsk. majsstivelse
  • Samt:
  • 2½ dl piskefløde
  • Glasur:
  • 3 dl flormelis
  • 2 spsk. past. æggehvide eller kogende vand
  • rød levnedsmiddelfarve
  • evt. frysetørrede jordbær
  • Strawberrydream-medaljer:
  • 1 portion grunddej
  • 1 portion grundcreme
  • 4-5 jordbær
  • 4 spsk. jordbærmarmelade

  1. Mørdej:Smuldr smørret i hvedemelet,og tilsæt flormelisog vanilje. Saml dejen medæggeblomme. Pak dejen iplastfilm, og lad den hvile ikøleskab ca. 30 min.Udrul dejen, ca. ¼ cm’stykkelse, og udstik cirklermed en diameter på 7 cm.Bag kagerne ved 200 gr. i ca.8 min. på midterste ovnribbe– hold øje med dem, så deikke bliver for mørke. Afkølkagerne.
  2. Grundcreme:Pisk mælk, æggeblommer,vaniljekorn, sukker og majsstivelsesammen i en gryde,og bring det til kogepunktet.Rør, til det er cremet og boblerop, ca. 1 min. Kom cremeni en skål, og drys med sukker.Afkøl.Pisk fløden til skum, ogvend det i cremen.
  3. Strawberrydream-medaljer:Lav dejen, og udrul den.Udstik 32 hjerter. Bag demsom beskrevet.Skær jordbærrene i megetsmå tern, og bland dem icremen.Rør glasuren sammen.Smør den på halvdelen afkagerne. Smør de upyntedehjerter med lidt marmelade.Fordel creme over marmeladen,og læg de pyntedehjerter over.