Sund fastfood: Sushi my way

Sund fastfood: Sushi my way

Er du også vild med sushi, får du her fire sunde og lækre bud. Lets go!

Næringsindhold

  • Energi pr. person:
    307 Kcal
  • Fedt:
    15 %
  • Protein:
    26 %
  • Kulhydrat:
    59 %

2 personer

Total:50 minutter

Ingredienser

  • 1 dl sushiris
  • 100 g blomkål
  • Riseddike
  • 1 knsp. sukker
  • 2 store, kogte, pillede tigerrejer
  • 30 g røget laks
  • 30 g rå tun
  • 30 g avocado
  • Lidt knust chili
  • Lidt kryddergrønt f.eks. skovsyre og mynte
  • 10 g wasabi
  • ½ dl light sojasauce
  • 50 g sushi ingefær

Sådan gør du:

  1. Tilbered risene efter anvisningen.
  2. Hak blomkålen fint, og bland den ved risene, mens de trækker – på den måde mister blomkålen sin kraftige kålsmag.
  3. Rør og smag risene til med riseddike og sukker.
  4. Del og form dem til 8 kugler, fugt hænderne lidt, mens du ruller, så klistrer det ikke så meget.
  5. Flæk rejerne igennem – de skal dog stadig hænge sammen i den ene side – og fold dem ud som en sommerfugl.
  6. Skær laks, tun og avocado i tynde skiver.
  7. Læg henholdsvis rejer, laks, tun og avocado på riskuglerne, krydr avocadoen med lidt knust chili, laksen eventuelt med lidt fintskåret mynte, og tunfisken med lidt skovsyre. Du pynter, som du bedst kan lide det.
  8. Servér sushien med wasabi, sojasauce og ingefær.