Suppe med svinebryst, nye kartofler og forårskål
Dejlig forårssuppe med svinebryst og nye kartofler.
4
Total:1 time 15 minutter
Ingredienser
- 500 g svinebryst (f.eks. ribbensteg)
- 1 spsk salt
- vand
- 2 cm ingefær, revet
- 2 fed hvidløg , revet
- salt
- 500 g nye, kogte kartofler, halveret
- 2 store håndfulde spæde kålblade eller 1/2 spidskål i strimler
- 8 forårsløg, fintsnittede
Sådan laver du suppen
- Tør svinebrystet af og kom det op i en gryde. Dæk med vand, kom salt i og bring gryden i kog. Fjern urenheder fra toppen. Kog svinebrystet i 1 time under låg og lav noget andet imens.
- Tag det færdige svinebryst op og skær det i skiver. Kog evt. vandet, som brystet har kogt i, lidt ind. Kom ingefær og hvidløg i gryden, og smag til med salt. Tilsæt kartofler og kål og kog i 4-5 min (obs: hvis du bruger rødkål som på billedet så kog den for sig – ellers får suppen en underlig farve). Hæld suppen i skåle og kom svinebryst i skriver og forårsløg på toppen.
- Se også opskrift på Kartoffle-porre-suppe med bacon og forårsløg.