Opskrift på sur-sød kylling med frisk ananas og tomat

Sur-sød kylling med frisk ananas og tomat

Kylling i sursød karry er især et hit, hvis der er børn ved aftensbordet.

4

Total:25 minutter

Ingredienser

  • 500 g kyllingebryst
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tommestykke ingefær
  • 500 g frisk ananas, befriet for skal og stok
  • 500 g tomat
  • 2 spsk neutral olie
  • 1 spsk sukker
  • saft fra ½ citron
  • 2 spsk soja
  • 1 spsk Fish Sauce
  • tilbehør: ris eller nudler

Sådan laver du sur-sød kylling

  1. 1. Skær kyllingen i tern og snit løget i strimler. Hak hvidløg og ingefær fint. Skær ananas i store tern og del tomaterne i kvarte.
  2. 2. Varm olien i en wok og kom hvidløg og ingefær i sammen med kyllingen. Vend det godt rundt, mens du bruner kyllingen.
  3. 3. Tilsæt ananas og tomat, sukker, citronsaft, soja og fishsauce. Lad retten simre i 10 minutter mens du vender rundt i det et par gange, så kyllingen bliver jævnt tilberedt. Smag til med Fish Sauce og/eller soja og servér.

Tip

Denne ret er populær hos børn pga. sødmen. Husk at bruge frisk ananas – det smager langt bedre end dåseversionen.