Sur-sød svinekød med dampede grøntsager
4
Ingredienser
- 2 æggehvider
- 100 g maizena
- salt og peber
- 600 g svinekød i strimler
- 1 l vindruekerne- eller vegetabilsk olie.
- Grøntsager:
- 1 rødløg
- 1 bdt broccoli i buketter
- ½ blomkål i buketter.
- Jasminris:
- 400 g jasminris
- 6 dl vand
- lidt salt.
- Sur-sød-sauce:
- 1 skalotteløg i små tern
- 1 spsk vegetabilsk olie
- 1 stjerneanis
- 1 dl ketchup
- 250 g sukker
- 1½ dl risvineddike
- 1 dl vand
- ½ tsk sambal olek
- 1 spsk maizena
- lidt salt.
Sådan gør du
- Kog vand og ris i en gryde med lidt salt, kog det op, skru ned og lad simre i 10 minutter, hvorefter risene hvile under låg i 10 minutter.
- Sauce: Sautér løg i olie i en gryde, tilsæt stjerneanis, ketchup, sukker, riseddike, vand og sambal olek, lad det koge op og lad det derefter simre i 3 minutter. Rør maizena med lidt vand, rør det i saucen, mens der piskes hele tiden – sluk for varmen. Lad saucen stå, til resten af maden er færdig.
- Pisk æggehviderne næsten stive. Hæld maizena i en dyb tallerken med salt og peber. Varm olien op i en sauterepande. Vend svinekødsstykkerne først i maizena og derefter i de piskede æggehvider, og læg dem derefter ned i den varme olie, hvor de steger 2-3 minutter. Tag dem op med en netske og lad dem dryppe af på et fad med køkkenrulle. Steg seks-syv stykker ad gangen.
- Imens dampes grøntsagerne nogle minutter i lidt vand – drys salt og peber på imens.
- Når alt er tilberedt, varmes sauce op igen. Kyllingestykkerne anrettes på et rent fad, saucen hældes over og serveres med ris og de dampede grønsager.