Opskrift på sursød salat med oksekød

Sursød salat med oksekød

4

Ingredienser

  • 2 entrecôte à 175 g pr. stk.
  • lidt olivenolie til stegning
  • 2 spsk Fish sauce
  • 1 lime, saften heraf
  • 1½ tsk chili, finthakket
  • 1 spsk rørsukker
  • 1 skalotteløg, finthakkede
  • 1 hvidløg, finthakket
  • ½ agurk
  • 100 g cherrytomater
  • ½ bakke bønnespirer
  • 3 forårsløg
  • 2 kviste mynte, bladene heraf
  • ¼ bundt koriander.

Sådan gør du

  1. Steg bøfferne på en pande med lidt olivenolie 2-3 min. på hver side og krydr med salt og peber. Lad kødet trække 10 min. og skær det herefter i skiver.
  2. Rør Fish Sauce sammen med limesaft, chili, rørsukker, skalotteløg og hvidløg.
  3. Skær agurken igennem på langs og skrab kernerne ud med en ske. Snit agurken i tynde skiver på skrå.
  4. Halvér tomaterne og rens og skær forårsløgene i tynde skiver, ligeledes på skrå. Vend agurk, tomat, bønnespirer og forårsløg sammen med kødet, den krydrede dressingen, mynte og plukket koriander.