Sursød salat med oksekød
4
Ingredienser
- 2 entrecôte à 175 g pr. stk.
- lidt olivenolie til stegning
- 2 spsk Fish sauce
- 1 lime, saften heraf
- 1½ tsk chili, finthakket
- 1 spsk rørsukker
- 1 skalotteløg, finthakkede
- 1 hvidløg, finthakket
- ½ agurk
- 100 g cherrytomater
- ½ bakke bønnespirer
- 3 forårsløg
- 2 kviste mynte, bladene heraf
- ¼ bundt koriander.
Sådan gør du
- Steg bøfferne på en pande med lidt olivenolie 2-3 min. på hver side og krydr med salt og peber. Lad kødet trække 10 min. og skær det herefter i skiver.
- Rør Fish Sauce sammen med limesaft, chili, rørsukker, skalotteløg og hvidløg.
- Skær agurken igennem på langs og skrab kernerne ud med en ske. Snit agurken i tynde skiver på skrå.
- Halvér tomaterne og rens og skær forårsløgene i tynde skiver, ligeledes på skrå. Vend agurk, tomat, bønnespirer og forårsløg sammen med kødet, den krydrede dressingen, mynte og plukket koriander.