Svinekotelet med tranebær-kompot og knoldselleri
Der er nærmest som selleribøf, bare så meget bedre (end det jeg husker i hvert fald). Og jeg vil næsten påstå, at man kan lave et ekstra selleri og en grøn salat og måske glemme koteletten...
4
Ingredienser
- Selleri:
- 1 stor knoldselleri
- 2-3 spsk olivenolie
- 2-3 spsk ghee (se tip) eller smør
- salt
- Kompot:
- 2 løg
- 2 spsk olivenolie
- 1 æble
- 100 g tranebær
- 2 spsk honning
- 1 nip salt
- Kød:
- 4 flotte svinekoteletter
- olivenolie
- salt
- masser af frisk, hakket rosmarin
Sådan gør du
- Skær skrællen af knoldsellerien, og kasser den. Skær sellerien i skiver a ½-1 cm, og steg dem i olie og ghee. De skal stege stille og roligt og blive gyldne på begge sider, 10-15 minutter i alt. Krydr dem med salt.
- Snit løgene i både, og steg dem som bløde løg i olivenolie ved middelvarme. Skræl æblet, og skær det i tern. Kom det med på panden med de bløde løg. Lad dem stege i et par minutter, tilsæt tranebær, honning og salt, og lad det simre i et par minutter,
- Steg koteletterne i olivenolie. Krydr dem med salt, og drys dem med rosmarin.
- Server svinekoteletter med stegt selleri og lun kompot.
- TIP: Ghee er klaret smør, der kan købes færdigt, for eksempel hos Naturesource.dk. Du kan også smelte smør selv og bagefter kassere den hvide valle, der lægger sig i bunden.
PRØV OGSÅ: Rosenkålslaw med tranebær og pecorino