Opskrift på svinekoteletter med salvie og pancetta

Svinekoteletter med salvie og pancetta

Mange har et lidt anstrengt forhold til svinekød, men det er dejligt kød, som er let at få i en god kvalitet. Det smager rigtig dejligt i denne blanding med salvie og pancetta. Hvis du ikke kan få fat i pancetta, kan du sagtens bruge bacon. Salvie er kaldt udødelighedens urt, da den har så mange virk-somme stoffer i sig, der især styrker leveren, og derved holder dig ung sund og stærk. Hvidløg er antibakterielt, og virker meget styrkende på din mave.

4 personer

Total:20 minutter

Ingredienser

  • 4 store gode svinekoteletter
  • 2 bundt frisk salvie
  • 6 skiver pancetta
  • lidt olivenolie
  • 4 fed hvidløg, hakket
  • 4 løg, hakket
  • lidt hvidvin
  • smør til panden

Sådan laver du svinekoteletter

  1. 1. Pak koteletten ind – først i salvie, og dernæst pancetta, som du ruller omkring kødet. Steg koteletten hurtigt på panden (gerne en grillpande) i lidt olie ved høj varme.
  2. 2. Tag et ildfast fad og kom koteletterne ned i sammen med de hakkede hvidløg og de hakkede løg. Bag koteletterne færdigt i ovnen i ca. 5 min. ved 200 grader.
  3. Tip:
  4. Server koteletterne med lækert tibehør – f.eks: 
  5. Salat: Friske ærter med mynte og gedefeta 
  6. Sorte ris med hot tomat- og chilipasta