Opskrift på svinemørbrad med pestokartofler

Svinemørbrad med pestokartofler

Savner du inspiration til hverdagsmaden, og vil du gerne undgå at smidefor meget mad i skraldespanden, så er denne opskrift fra kogebogen ”Mad til 2 dage” af ALT for damernes tidligere madredaktør Mette Mølbak spot on. Her får du opskriften på svinemørbrad med pestokartofler, som du i morgen kan trylle om til mørbradgryde med cocktailpølser.

Svinemørbrad med pestokartofler til 4 personer

Total:50 minutter

Ingredienser

  • 2 stk. svinemørbrad, 800 g i alt
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. smør
  • 500 g champignoner
  • 1 spsk. olivenolie
  • 500 g små tomater
  • 1 tsk. salt
  • friskkværnet peber
  • 1 spsk. balsamico
  • 650 g små kartofler
  • 3 spsk. pesto
  • 1 bakke rucola

Sådan laver du Svinemørbrad med pestokartofler

  1. 1. Tænd ovnen på 200 grader. Afpuds svinemørbraderne for sener. Brun dem på en pande i olie og smør og læg dem i et fad.
  2. 2. Rens champignonerne, skær dem i kvarte og steg dem på panden. Tilsæt evt.
  3. lidt mere olie.
  4. 3. Halvér tomaterne og kom dem og champignonerne i fadet med mørbraderne.
  5. Kom lidt vand i bunden af fadet og drys med salt og peber. Dryp lidt balsamico
  6. over.
  7. 4. Sæt fadet i ovnen ved 200 grader, til kødet har en temperatur på cirka 70 grader. Det tager cirka 30-40 min.
  8. 5. Kog kartoflerne i letsaltet vand i cirka 15 min. Hæld vandet fra og kom dem i en skål. Skær dem evt. i mindre stykker, før du vender dem i pesto. Kom rucolaen i lige før servering. 
  9. Brug dine rester - lav også: Klassisk mørbradgryde med cocktailpølser

Mad til 2 dage:

Tag en halv til en hel svinemørbrad fra til næste dag, og gem også de tiloversblevne champignoner og tomater til næste dags gryderet. Gem også væde/ bouillon fra kødet, hvis der er noget tilovers. Så kan du lave: Klassisk mørbradgryde med cocktailpølser

Kogebogen 'Mad til to dage' af Mette Mølbak er udkommet på Politikens Forlag, 160 sider.