Opskrift på Svinkløvs fiskesuppe

Svinkløvs fiskesuppe

Smagen af Vesterhavet på en tallerken.

Ingredienser

  • 4 dl fiskefond, kan f.eks. købes hos fiskehandleren
  • 1 dl piskefløde
  • 80 g torsk
  • 10 muslinger, f.eks. blåmuslinger eller hjertemuslinger
  • 1 hummerklo, kogt
  • 4 grønne asparges
  • 4 små gulerødder
  • 4 sommerløg
  • 50 g smør
  • Kørvel og dild til pynt.

Sådan laver du fiskesuppe:

  1. Kog fiskefonden op med fløden og tag den af varmen.
  2. Del torsken i to stykker og rist den på panden i smør. Pil hummerkloen ud af skallen, fjerne brusk og skær den i fire lige store stykker.
  3. Vask muslingerne omhyggeligt og skyl dem fri for sand i koldt vand. Skær de grønne asparges og gulerødder i mundrette stykker.
  4. Pil de yderste blade af løgene. Sæt nu suppen tilbage på komfuret og varm den op til kogepunkt. Tilsæt grøntsagerne og kog i to min.
  5. Skru ned for varmen og tilsæt fisk, hummer og muslinger. Lad det simre i yderligere to min mere.
  6. Sigt fyldet fra og anret fyldet i lune tallerkener.
  7. Kog suppen op igen, tilsæt smør, smag til med salt og peber. Blend med en stavblender, til det skummer.
  8. Hæld så suppen op i tallerken. Pynt med kørvel og dild.