Opskrift på svitsede grøntsager med kartoffelmoslåg

Svitsede grøntsager med kartoffelmoslåg

Svitsede grønsager er en nem og lækker måde at bruge sine grønsager på. Her er der piftet op med et låg af lækker og luftig kartoffelmos.

Svitsede grøntsager med kartoffelmoslåg til 4 personer

Total:45 minutter

Ingredienser

  • 1 kg kartofler
  • 20 g smør
  • 1 dl mælk
  • 1 tsk groft salt
  • 500 g blandede svampe
  • 1 spsk olie
  • 1 lille blomkål
  • 1 fed hvidløg
  • 250 g cherrytomater
  • 2 spsk rasp + lidt olie

Sådan laver du grønsagerne

  1. 1. Skræl kartoflerne og kog dem helt møre i usaltet vand. Mos dem groft sammen med smør og mælk. Smag til med salt.
  2. 2. Rens svampene og snit dem i skiver. Varm 1 spsk olie i en pande og svits svampene. Hak hvidløget fint og kom det i svampene. Sluk for panden, når væsken fra svampene er fordampet. Tænd ovnen på 200 grader.
  3. 3. Del blomkålen i små buketter og skær stokken i tern. Kom det i en stor skål og vend det sammen med hele tomater og de svitsede svampe. Kom grøntsagerne over i et ovnfast fad.
  4. 4. Fordel kartoffelmosen over grøntsagerne. Drys med raps og en smule olie og gratinér retten i ovnen i 30 min

Tip

Brug denne ret til at komme af med rester fra grøntsagsskuffen. Du kan komme alle mulige slags rodfrugter og grøntsager i.

Du kan også svitse lidt bacon i tern og kommer ovenpå kartoffelmosen inden servering.