Agurkesalat er bedst, når den er hjemmelavet

Agurkesalat

Hjemmelavet agurkesalat - det ultimative overskudslækkeri til julefrokosten!

Ingredienser

  • Til 2 glas agurkesalat:
  • 4 agurker
  • 1 spsk fint salt
  • Eddikelage
  • 2 dl æblecidereddike
  • 2 dl vand
  • 1 dl sukker
  • 10 peberkorn
  • 1 laurbærblad
  • Sylteglas og stærk spiritus (f.eks. vodka)

Sådan laver du agurkesalat:

  1. Skær agurkerne i helt tynde skiver med din skarpeste kniv eller allerhelst en mandolin. Kom dem op i en stor sigte, og drys salt over. Gnid saltet godt ind i agurkerne og lad agurkerne dryppe af i ½ time. Fordel dem i sylteglas, som er skoldet og skyllet i stærk spiritus.
  2. Kog alle ingredienser til eddikelagen op. Hæld den varme eddikelage over agurkeskiverne og luk glassene til.
  3. Stil glassene mørkt og køligt i mindst 3 timer. Uåbnet kan de holde sig mindst ½ år på køl.