Opskrift på syltet æble og selleri med røget fisk

Syltet æble og selleri med røget fisk

En nem og lækker frokost- eller forret.

4

Ingredienser

  • Syltet æble og selleri:
  • 1 glas (svarende til 4 dl i alt)
  • ¼ knoldselleri (ca. 250 g)
  • ½ tsk salt
  • 2 æbler
  • 2½ dl æbleeddike
  • ½ dl vand
  • 2 dl rørsukker
  • 1 laurbærblad
  • 8 nelliker
  • 2 tsk groft knust rosenpeber
  • 3-4 skiver peberrod af 1½ cm tykkelse.
  • Syltet æble og selleri med røget fisk
  • 200 g røget hellefisk eller anden fisk i skiver
  • dild
  • skiver af rødløg
  • rugbrød eller kogte nye kartofler.

Sådan laver du syltet æble og selleri med røget fisk

  1. Skræl sellerien og skær den i små tern. Kom selleriternene i en gryde med kogende vand i 1 minut. Hæld selleriternene i en sigte og drys med lidt salt og afkøl. Skær også æblerne i små tern.
  2. Kom æbleeddike i en gryde sammen med vand, rørsukker, laurbærblad og nellike og bring det til kogepunktet. Rør rundt så sukkeret smelter. Tag det af varmen, kom rosenpeber og peberrod i, og afkøl lagen.
  3. Kom selleri og æbletern i et sylteglas – hæld eddikelagen med krydderier og peberrod over og opbevar i køleskabet.
  4. Anret røget fisk med syltet selleri og æble, dild og rødløg, og spis rugbrød eller kogte nye kartofler til.
  5. Syltet selleri og æble kan spises til fx røget fisk som hellefisk, laks eller røget ål. Det smager også skønt til skiver af oksekød fx sammen med en lækker peberrodscreme.
  6. Prøv også kylling med lynsyltede pærer