Syltet æble og selleri med røget fisk
En nem og lækker frokost- eller forret.
4
Ingredienser
- Syltet æble og selleri:
- 1 glas (svarende til 4 dl i alt)
- ¼ knoldselleri (ca. 250 g)
- ½ tsk salt
- 2 æbler
- 2½ dl æbleeddike
- ½ dl vand
- 2 dl rørsukker
- 1 laurbærblad
- 8 nelliker
- 2 tsk groft knust rosenpeber
- 3-4 skiver peberrod af 1½ cm tykkelse.
- Syltet æble og selleri med røget fisk
- 200 g røget hellefisk eller anden fisk i skiver
- dild
- skiver af rødløg
- rugbrød eller kogte nye kartofler.
Sådan laver du syltet æble og selleri med røget fisk
- Skræl sellerien og skær den i små tern. Kom selleriternene i en gryde med kogende vand i 1 minut. Hæld selleriternene i en sigte og drys med lidt salt og afkøl. Skær også æblerne i små tern.
- Kom æbleeddike i en gryde sammen med vand, rørsukker, laurbærblad og nellike og bring det til kogepunktet. Rør rundt så sukkeret smelter. Tag det af varmen, kom rosenpeber og peberrod i, og afkøl lagen.
- Kom selleri og æbletern i et sylteglas – hæld eddikelagen med krydderier og peberrod over og opbevar i køleskabet.
- Anret røget fisk med syltet selleri og æble, dild og rødløg, og spis rugbrød eller kogte nye kartofler til.
- Syltet selleri og æble kan spises til fx røget fisk som hellefisk, laks eller røget ål. Det smager også skønt til skiver af oksekød fx sammen med en lækker peberrodscreme.
- Prøv også kylling med lynsyltede pærer