Syltet makrel med æbleeddike, rapsolie og nye løg på grillet brød
4
Ingredienser
- 6 makrelfileter
- 1½ dl rapsolie
- salt
- 1 stort sommerløg (eller skalotteløg) snittet i halve skiver
- 1 gulerod i skiver
- ½ fennikel, snittet i halve skiver
- friskkværnet peber
- 1 fed hvidløg, finthakket
- 1 citron, skal heraf
- 1½ dl æbleeddike
- 2 laurbærblade
- 1 sylteglas på 6-700ml.
Sådan laver du syltet makrel
- 1. Smør makrelfileterne med 1 spsk rapsolie, og drys med salt og bag dem på bagepapir i en ovn med skindsiden opad i 5-6 min ved 250 g. Bag, til de har fået en anelse farve, men stadig er saftige indeni. Lad dem derefter køle af.
- 2. Sautér løg, gulerod og fennikel i 2 spsk rapsolie i 5 minutter ved middel varme med lidt salt og peber, kom hvidløg på sautér yderlig i 1 minut, og kom citronskal og eddike på, kog op, og smag til med salt. Husk, at det skal være syrligt!
- 3. Pluk nu de afkølede makrelfileter i så store stykker som muligt (husk at pille benene i midten af fileten fra) – men så de stadig lægges i lag i glasset.
- 4. Læg makrelstykkerne i sylteglasset i flere lag, skiftevis med grøntsager, laurbærblade, eddike og olie – slut af med olie. Lad det stå og trække en dag i køleskabet, før du serverer det på grillet eller ristet brød.