Tandoorikylling med spicy mangosalat
Smag verden på grillen med stærk tandoorikylling og sød mangosalat.
4
Total:3 timer 40 minutter
Ingredienser
- 1½ dl yoghurt
- 4 spsk tandoori pasta (kan fås i de fleste større supermarkeder)
- 1 fed hvidløg
- saft af ½ citron
- 4 hele kyllingelår eller 1 kylling skåret i 4-6 stykker
- salt
- Salat
- 2 modne mango
- 1 grøn eller gul peberfrugt
- 1 rødløg
- 1 lime
- ½ tsk korianderfrø
- salt
- 1-2 chili
- 1 håndfuld frisk koriander
Sådan laver du tandoorikylling
- 1. Lav en marinade af yoghurt, tandoori pasta, knust hvidløg og citronsaft. Kom kyllingen i en plasticpose og hæld marinaden over. Sørg for at al kødet er dækket af marinade og lad den marinere i mindst 3 timer – gerne natten over.
- 2. Skræl mangoen og skær kødet af stenen. Skær mangoen i strimler og ligeledes peberfrugt og løg. Miks det sammen i en skål og kom limejuice over. Knus korianderfrøene groft i en morter og drys dem over salaten sammen med lidt salt, hakket chili og korianderblade.
- 3. Tag kyllingen op af posen og tør overskydende marinade af. Grill kødet ca. 30 min på en varm grill. Vend det undervejs. Drys med lidt salt inden servering.
- Tip: Laver du tandoori kylling i en almindelig ovn, skal du stege det ved høj temperatur, 250 grader i ca. 20 min. Du kan også bruge ovnens grill – sørg i så fald for at have lang afstand fra kødet til grillen, så det når at blive gennemstegt uden at branke.
- Se også opskrift på Flank steak med chimichurri og sprøde brøskrummer.
- Nøgleord til denne opskrift: kylling, tandoori, tandoorikylling, mango, mangosalat, opskrift.