Opskrift på tartar med salat-topping

Tartar med salat-topping

Kød er en vigtig kilde til jern, som mange kvinder er i underskud af. husk at kødet skal være super friskt, god kvalitet og spises med det samme.

Næringsindhold

  • Energi pr. person:
    500 Kcal

2

Ingredienser

  • 250 g tatarkød af bedste og mest friske kvalitet
  • 1 skalotteløg, finthakket
  • 1-1,5 spsk fintrevet peberrod
  • 2 spsk grovkornet sennep
  • 4 spsk finthakket persille (gerne mere, hvis du er til det)
  • 1 spsk finthakket frisk estragon eller 1 tsk tørret (kan undlades)
  • 3 spsk kapers
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 bæger æggeblommer, pasteuriserede
  • salt og peber.
  • Salat:
  • 50 g babyspinat
  • 1 rød peberfrugt
  • 2 spsk rapsolie
  • saften og skal fra 1 citron
  • salt og peber
  • 20 g pekannødder.

Sådan laver du tartar:

  1. Rør kødet sammen med løg, peberrod, sennep, persille, estragon, kapers, olie, æg, salt og peber.
  2. Del kødet i to, og tyk kødet flade på to tallerkener med håndfladen.
  3. Bland en salat af spinat, finthakket peberfrugt, olie, saft og skal fra citron, salt og peber.
  4. Fordel salaten over de to tataranretninger og pynt med nødder.
  5. Prøv også broccolisalat for ekstra meget C-vitamin.