Tartar med salat-topping
Kød er en vigtig kilde til jern, som mange kvinder er i underskud af. husk at kødet skal være super friskt, god kvalitet og spises med det samme.
Næringsindhold
- Energi pr. person:500 Kcal
2
Ingredienser
- 250 g tatarkød af bedste og mest friske kvalitet
- 1 skalotteløg, finthakket
- 1-1,5 spsk fintrevet peberrod
- 2 spsk grovkornet sennep
- 4 spsk finthakket persille (gerne mere, hvis du er til det)
- 1 spsk finthakket frisk estragon eller 1 tsk tørret (kan undlades)
- 3 spsk kapers
- 2 spsk olivenolie
- 2 bæger æggeblommer, pasteuriserede
- salt og peber.
- Salat:
- 50 g babyspinat
- 1 rød peberfrugt
- 2 spsk rapsolie
- saften og skal fra 1 citron
- salt og peber
- 20 g pekannødder.
Sådan laver du tartar:
- Rør kødet sammen med løg, peberrod, sennep, persille, estragon, kapers, olie, æg, salt og peber.
- Del kødet i to, og tyk kødet flade på to tallerkener med håndfladen.
- Bland en salat af spinat, finthakket peberfrugt, olie, saft og skal fra citron, salt og peber.
- Fordel salaten over de to tataranretninger og pynt med nødder.
- Prøv også broccolisalat for ekstra meget C-vitamin.