Tærte med blåbær og citroncreme
Citron og blåbær i skøn forening.
8 personer
Ingredienser
- Af Mai Knauer
- Grundmørdej:
- 150 g smør
- ½ dl flormelis
- 4 dl hvedemel
- 1 æg
- ½ spsk vand
- Citroncreme:
- 40 g smør
- 2 hele pasteuriserede æg
- 75 g sukker
- 1 økologisk citron
- Pynt:
- 250 g blåbær
- 20 g flormelis
Sådan gør du
- Mørdej: Kom smør, flormelis og mel i en foodprocessor, og blend det fint. Tilsæt æg, og blend igen. Tilsæt vand for at samle dejen, og blend igen. Bag den i ovnen 15-20 minutter, og lad den afkøle helt.
- Citroncreme: Imens laves citroncremen. Smelt smørret ved svag varme i en gryde. Tilsæt æg, sukker, saften og fintrevet skal fra citronen. Skru op for varmen, og pisk godt, indtil cremen koger op. Tag gryden af blusset, og hæld cremen i en skål. Fortsæt med at piske indimellem, indtil cremen er helt afkølet.
- Fordel den afkølede citroncreme over den bagte mørdejstærte. Pynt med de friske bær, og stil kagen i køleskabet, til den skal serveres. Pynt med flormelis lige inden servering.