Opskrift på tærte med blåbær og citroncreme

Tærte med blåbær og citroncreme

Citron og blåbær i skøn forening.

8 personer

Ingredienser

  • Af Mai Knauer
  • Grundmørdej:
  • 150 g smør
  • ½ dl flormelis
  • 4 dl hvedemel
  • 1 æg
  • ½ spsk vand
  • Citroncreme:
  • 40 g smør
  • 2 hele pasteuriserede æg
  • 75 g sukker
  • 1 økologisk citron
  • Pynt:
  • 250 g blåbær
  • 20 g flormelis

Sådan gør du

  1. Mørdej: Kom smør, flormelis og mel i en foodprocessor, og blend det fint. Tilsæt æg, og blend igen. Tilsæt vand for at samle dejen, og blend igen. Bag den i ovnen ­15-20 minutter, og lad den afkøle helt.
  2. Citroncreme: Imens laves citroncremen. Smelt smørret ved svag varme i en gryde. Tilsæt æg, sukker, saften og fintrevet skal fra citronen. Skru op for varmen, og pisk godt, indtil cremen koger op. Tag gryden af blusset, og hæld cremen i en skål. Fortsæt med at piske indimellem, indtil cremen er helt afkølet.
  3. Fordel den afkølede citroncreme over den bagte mørdejstærte. Pynt med de friske bær, og stil kagen i køleskabet, til den skal serveres. Pynt med flormelis lige inden servering.