Opskrift på tærte med frisk spinat

Tærte med frisk spinat, valnødder og semi-dried tomater

4

Ingredienser

  • 100 g hvedemel
  • 50 g grahamsmel
  • 70 g smør
  • 1 æggeblomme
  • 1-2 spsk vand
  • 50 g semi-dried tomater
  • 400 g frisk spinat
  • 100 g valnødder
  • 3 æg
  • 2 dl mælk
  • en knivspids muskatnød
  • salt og peber.

Sådan laver du tærten

  1. 1. Lav mørdejen ved at smuldr hvedemel med smør til det ligner groft smuldret brødkrumme. Lav en fordybning i midten og kom æggeblomme og vand heri. Saml dejen, så den bliver glat og lad den hvile i køleskab i ½ time.
  2. 2. Skyl spinaten godt, og vend den i lidt olie på en pande.
  3. 3. Rist valnødderne på en pande til de er let gyldne.
  4. 4. Rul tærtedejen ud, og læg den i en smurt tærteform.
  5. 5. Vend spinat, valnødder og tomater sammen og hæld blandingen i tærteformen.
  6. 6. Pisk hele æg, mælk, muskatnød, salt og peber sammen og hæld det over fyldet.
  7. 7. Bag tærten i 20 min i ovnen på 200 grader eller indtil den er gylden.
  8. Servér evt. en grøn salat til. Så har du et dækkende aftensmåltid.