Tærte med grønne asparges og rygeost
Her er rygeost blendetmed æg og fløde, og degrønne asparges er risteti olivenolie, inden delægges i cremen.
(1 tærte, 8 stykker)
Ingredienser
- Arbejdstid: 50 min.
- Stege-/bagetid: 50 min.
- Tærtedej:
- 200 g hvedemel
- 50 g durummel
- ½ tsk. groft salt
- 125 g koldt smør
- 1 æg
- 2 spsk. iskoldt vand
- Fyld:
- 400 g grønne asparges
- 1 spsk. olivenolie
- 3 æg
- 200 g rygeost
- ¾ dl fløde
- salt og peber
- 30 g mandel- eller hasselnøddeflager
- Tærtedej:
- Bland de 2 slags melmed salt, og hak detkolde smør i, brug evt. enfoodprocessor. Tilsæt æg,og saml hurtigt dejen medvand.
- Rul dejen ud på etmeldrysset bord, og lægden i en firkantet form(ca. 22x22 cm). Tryk dejengodt ind i kanterne, skæroverskydende dej fra,og prik bunden med engaffel. Sæt formen i køleskabeti 1 times tid eller ifryseren i 20 min.
- Fyld:
- Skyl asparges i koldtvand, og skær de groveender af. Dup dem tørre ikøkkenrulle, og rist dempå en varm pande medolie i 1-2 min. Krydr medsalt og peber, og læg demtil afkøling på en tallerken.
- Blend æg, rygeost ogfløde sammen, og krydrmed salt og peber.
- Bag tærten blindt (seboks) ved 180 grader i 10min. Fjern papir og bønner,og bag i yderligere5 min.
- Tag tærtebunden udaf ovnen, og hæld ostecremeni. Læg asparges icremen, drys med mandel-eller nøddeflager,og sæt tærten i ovnen ica. 30 min., til cremen akkurat er stivnet.