Tærte med grønne asparges og rygeost

Tærte med grønne asparges og rygeost

Her er rygeost blendetmed æg og fløde, og degrønne asparges er risteti olivenolie, inden delægges i cremen.

(1 tærte, 8 stykker)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 50 min.
  • Stege-/bagetid: 50 min.
  • Tærtedej:
  • 200 g hvedemel
  • 50 g durummel
  • ½ tsk. groft salt
  • 125 g koldt smør
  • 1 æg
  • 2 spsk. iskoldt vand
  • Fyld:
  • 400 g grønne asparges
  • 1 spsk. olivenolie
  • 3 æg
  • 200 g rygeost
  • ¾ dl fløde
  • salt og peber
  • 30 g mandel- eller hasselnøddeflager

  1. Tærtedej:
  2. Bland de 2 slags melmed salt, og hak detkolde smør i, brug evt. enfoodprocessor. Tilsæt æg,og saml hurtigt dejen medvand.
  3. Rul dejen ud på etmeldrysset bord, og lægden i en firkantet form(ca. 22x22 cm). Tryk dejengodt ind i kanterne, skæroverskydende dej fra,og prik bunden med engaffel. Sæt formen i køleskabeti 1 times tid eller ifryseren i 20 min.
  4. Fyld:
  5. Skyl asparges i koldtvand, og skær de groveender af. Dup dem tørre ikøkkenrulle, og rist dempå en varm pande medolie i 1-2 min. Krydr medsalt og peber, og læg demtil afkøling på en tallerken.
  6. Blend æg, rygeost ogfløde sammen, og krydrmed salt og peber.
  7. Bag tærten blindt (seboks) ved 180 grader i 10min. Fjern papir og bønner,og bag i yderligere5 min.
  8. Tag tærtebunden udaf ovnen, og hæld ostecremeni. Læg asparges icremen, drys med mandel-eller nøddeflager,og sæt tærten i ovnen ica. 30 min., til cremen akkurat er stivnet.