Lækker sommertærte med marcipan og ribs
Bag en lækker tærte med marcipancreme, og top op med friske og syrlige ribs.
2 tærter til 12-16 personer
Total:50 minutter
Ingredienser
- Mørdej:
- 4 dl hvedemel
- ½ dl flormelis
- 150 g smør
- 2 æg
- ½ spsk. vand
- Fyld:
- 3 æg
- 2 dl fromage frais
- 1 dl cremefraiche 18%
- 1 dl sukker
- 100 g marcipan
- Topping:
- 250 g røde ribs
- Pynt:
- evt. flormelis (eller sukker)
Sådan bager du tærten med ribs og marcipan
- Mørdej:
- 1. Kør mel, flormelis og koldt smør sammen i en foodprocessor eller blender.
- 2. Tilsæt æg og vand, og saml dejen forsigtigt med pulse-knappen.
- 3. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den i køleskabet i en halv time.
- 4. Rul dejen ud, og læg den i to smurte tærteforme (ca. 10 x 34 cm)
- Fyld:
- 5. Pisk fyldet sammen, og tilsæt revet marcipan. Fyld cremen i de ubagte tærtebunde – de skal være ca. 2/3 fyldt.
- 6. Bag tærterne i ovnen ved 175 grader i ca. 35 min.
- 7. Skyl og tør de friske ribs, og læg dem på tærterne. Pynt evt. med lidt sigtet flormelis eller sukker.