Tærte med ribs og marcipan

Lækker sommertærte med marcipan og ribs

Bag en lækker tærte med marcipancreme, og top op med friske og syrlige ribs.

2 tærter til 12-16 personer

Total:50 minutter

Ingredienser

  • Mørdej:
  • 4 dl hvedemel
  • ½ dl flormelis
  • 150 g smør
  • 2 æg
  • ½ spsk. vand
  • Fyld:
  • 3 æg
  • 2 dl fromage frais
  • 1 dl cremefraiche 18%
  • 1 dl sukker
  • 100 g marcipan
  • Topping:
  • 250 g røde ribs
  • Pynt:
  • evt. flormelis (eller sukker)

Sådan bager du tærten med ribs og marcipan

  1. Mørdej:
  2. 1. Kør mel, flormelis og koldt smør sammen i en foodprocessor eller blender.
  3. 2. Tilsæt æg og vand, og saml dejen forsigtigt med pulse-knappen.
  4. 3. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den i køleskabet i en halv time.
  5. 4. Rul dejen ud, og læg den i to smurte tærteforme (ca. 10 x 34 cm)
  6. Fyld:
  7. 5. Pisk fyldet sammen, og tilsæt revet marcipan. Fyld cremen i de ubagte tærtebunde – de skal være ca. 2/3 fyldt.
  8. 6. Bag tærterne i ovnen ved 175 grader i ca. 35 min.
  9. 7. Skyl og tør de friske ribs, og læg dem på tærterne. Pynt evt. med lidt sigtet flormelis eller sukker.

Tip

Du kan også bruge hindbær eller blåbær til tærten. Vend evt. bærrene i lidt sukker, inden de kommes på tærten – det ser smukt ud.