Thai-fiskefrikadeller med sursød agurkesalat
4
Total:50 minutter
Ingredienser
- 1 agurk
- ½ rødløg
- 1 dl risvineddike
- 1 dl sukker
- ½ dl vand
- 1 tsk salt
- 1½ spsk chilisauce
- 400 g lyssejfilet, groft hakket
- 1½ tsk salt
- 1 æg
- 1 spsk mel
- 1 tsk citrongræs, finthakket
- 1 tsk rød karrypasta
- 1 tsk ingefær, revet
- ½ tsk sukker
- 2½ spsk Fish Sauce
- 4 spsk koriander, grofthakket
- olie til stegning.
- Tilbehør: kogte ris.
Sådan gør du
- Halvér agurken og skrab kernerne ud med en ske. Skær agurken i skiver på skrå og snit ligeledes rødløget i skiver. Opvarm risvineddike, sukker og vand til sukkeret er smeltet. Tag det af varmen og afkøl og rør salt og chilisauce i eddikelagen. Kom agurker og løg i en skål, hæld lagen over og lad det trække minimum 45 min. og meget gerne længere.
- Rør hakket lyssej sejt med salt i en skål og rør efterfølgende æg og mel i, indtil farsen er jævn. Tilsæt citrongræs, rød karry, ingefær, sukker, Fish Sauce og frisk koriander og rør farsen godt igennem. Sæt farsen i køleskabet indtil stegning. Steg dine fiskefrikadeller på en pande med olie – ca. 3-4 min. på hver side, til de er gennemstegte.
- Servér thai fiskefrikadellerne med sur-sød agurksalat og kogte ris.