Opskrift på thai-fiskefrikadeller med sursød agurkesalat

Thai-fiskefrikadeller med sursød agurkesalat

4

Total:50 minutter

Ingredienser

  • 1 agurk
  • ½ rødløg
  • 1 dl risvineddike
  • 1 dl sukker
  • ½ dl vand
  • 1 tsk salt
  • 1½ spsk chilisauce
  • 400 g lyssejfilet, groft hakket
  • 1½ tsk salt
  • 1 æg
  • 1 spsk mel
  • 1 tsk citrongræs, finthakket
  • 1 tsk rød karrypasta
  • 1 tsk ingefær, revet
  • ½ tsk sukker
  • 2½ spsk Fish Sauce
  • 4 spsk koriander, grofthakket
  • olie til stegning.
  • Tilbehør: kogte ris.

Sådan gør du

  1. Halvér agurken og skrab kernerne ud med en ske. Skær agurken i skiver på skrå og snit ligeledes rødløget i skiver. Opvarm risvineddike, sukker og vand til sukkeret er smeltet. Tag det af varmen og afkøl og rør salt og chilisauce i eddikelagen. Kom agurker og løg i en skål, hæld lagen over og lad det trække minimum 45 min. og meget gerne længere.
  2. Rør hakket lyssej sejt med salt i en skål og rør efterfølgende æg og mel i, indtil farsen er jævn. Tilsæt citrongræs, rød karry, ingefær, sukker, Fish Sauce og frisk koriander og rør farsen godt igennem. Sæt farsen i køleskabet indtil stegning. Steg dine fiskefrikadeller på en pande med olie – ca. 3-4 min. på hver side, til de er gennemstegte.
  3. Servér thai fiskefrikadellerne med sur-sød agurksalat og kogte ris.