Tigerrejesalat opskrift

Tigerrejesalat med pomelo, citrongræs, limeblade og chili-kokosdressing

4

Ingredienser

  • 2 dl kokosmælk
  • 1-2 spsk sort chilipasta*
  • 12 limeblade
  • 1-2 spsk fiskesauce
  • 20 tigerrejer uden skal
  • salt
  • 1 pomelo
  • 1 rød chili, fint snittet
  • 1 citrongræs, fint snittet
  • 2 spsk ristede thaiskalotteløg eller ristet løg
  • 1 lime i både

Sådan laver du salaten

  1. 1. Kog kokosmælk op med chilipasta og limeblade. Køl dressingen ned og smag til med fiskesauce.
  2. 2. Kog rejerne i let saltet vand i ca. 2-3 minutter, og lad dem herefter dryppe af i en sigte.
  3. 3. Skræl pomeloen, og bræk den i fire stykker. Fjern de hvide hinder fra frugtkødet og bræk det i små stykker.
  4. 4. Bland alle ingredienser sammen, drys med ristet løg og server med lime – eller servér dem hver for sig i små skåle.
  5. * Kan købes i asiatiske supermarkeder