Tigerrejesalat med pomelo, citrongræs, limeblade og chili-kokosdressing
4
Ingredienser
- 2 dl kokosmælk
- 1-2 spsk sort chilipasta*
- 12 limeblade
- 1-2 spsk fiskesauce
- 20 tigerrejer uden skal
- salt
- 1 pomelo
- 1 rød chili, fint snittet
- 1 citrongræs, fint snittet
- 2 spsk ristede thaiskalotteløg eller ristet løg
- 1 lime i både
Sådan laver du salaten
- 1. Kog kokosmælk op med chilipasta og limeblade. Køl dressingen ned og smag til med fiskesauce.
- 2. Kog rejerne i let saltet vand i ca. 2-3 minutter, og lad dem herefter dryppe af i en sigte.
- 3. Skræl pomeloen, og bræk den i fire stykker. Fjern de hvide hinder fra frugtkødet og bræk det i små stykker.
- 4. Bland alle ingredienser sammen, drys med ristet løg og server med lime – eller servér dem hver for sig i små skåle.
- * Kan købes i asiatiske supermarkeder