Tiramisu

Tiramisu

Denne skønne, italienske klassiker er nem at lave, og den kan med fordel laves dagen før servering. Kan du ikke skaffe mascarpone, kan du bruge en god flødeost rørt lind med lidt fløde eller cremefraiche.

4 pers.

Tiramisu

  • 1 dl meget stærk kaffe
  • 2 spsk. cognac, kaffelikør eller rom
  • 1 past. æggehvide
  • 2 x 2 spsk. sukker
  • 1 past. æggeblomme
  • 250 g mascarpone (stuetemperatur)
  • 2 tsk. revet skal af appelsin
  • 2 tsk. revet skal af citron
  • ca. 12 ladyfingers (lange småkager)
  • Pynt:
  • kakao og friske bær

  1. Lav en stærk dl kaffe, og lad den køle af. bland kaffe og spiritus.
  2. Pisk æggehviden stiv med 2 spsk. sukker, og pisk æggeblommen hvid og luftig med yderligere 2 spsk. sukker. Rør æggesnapsen i mascarponen og derefter æggehvideskum og citrusskal.
  3. beklæd en form (1 liter) med film, og dæk bunden med halvdelen af kagerne, der først er dyppet i kaffe-spiritusblandingen. hæld halvdelen af cremen over kagerne, dyp resten af småkagerne i kaffen, og læg dem oven på cremen. Hæld resten af cremen i formen, og stil den koldt til næste dag.
  4. Løft forsigtigt desserten ud af formen, og pynt med kakao og friske bær.