Opskrift på tomat i lag med græskarpesto

Tomat i lag med græskarkernepesto

4

Ingredienser

  • 4 tomater, gerne i forskellige farver
  • 1 håndfuld vasket spinat
  • 1 ½ dl skyr eller græsk yoghurt
  • soltørrede tomater
  • 1 dusk basilikum
  • 1 håndfuld kalamataoliven uden sten – hakket
  • 2 forårsløg - hakket
  • Græskarkernepesto
  • 1 dl græskarkerner
  • 1 dl olivenolie
  • 1 håndfuld basilikumblade
  • 1 håndfuld persille
  • saft af ½ citron
  • 1 fed hvidløg

Sådan gør du

  1. Bland alle ingredienserne til pestoen i en blender eller foodprocessor og kør til det har den rette konsistens.
  2. Anret en tallerken med spinatbladene nederst. Skær tomaterne i skiver og læg dem lagvis med skyr/yoghurt, soltørret tomat, græskarkernepesto, basilikum og hakkede oliven.
  3. Til sidst hælder du resten af pestoen over og de hakkede forårsløg.