Toscansk tomatsuppe
Suppen får fylde fra de hvide bønner og smag af rosmarin, tomat og parmasan.
4
Total:40 minutter
Ingredienser
- 2 løg
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk olivenolie
- 2 skiver bacon (gem resten af pakken til quichen)
- 1 l vand
- 1 dåse flåede tomater
- 1 bouillonterning
- 500 g kartofler
- 1 kvist rosmarin
- grønne del af 1 bundt porrer (gem resten til quichen)
- 1 dåse hvide bønner
- 100 g spaghetti eller linguine
- salt og sort peber
- parmesan eller grana
- et par stænk olivenolie
Sådan laver du toskansk tomatsuppe
- 1. Skær løg i strimler og hvidløget i tynde skiver. Varm en suppegryde op og kom olien i. Kom bacon i og lad det stege et par minutter før løgene kommes i. Steg løgene ved middel varme til de begynder at tage farve i kanterne. Kom hvidløg i og hæld vand, flåede tomater og bouillonterning i.
- 2. Skræl kartoflerne, skær dem i tern og kom dem i suppen sammen med rosmarin. Skru ned for varmen, kom låg på og lad suppen simre i 30 min. Rengør imens porrerne og skær dem i skiver.
- 3. Skyl bønnerne i en sigte og bræk pastaen i mindre stykker. Når kartoflerne er møre kommes bønner og pasta i suppen. Kog videre, indtil pastaen næsten er al dente. Fisk baconstykkerne op og kasser dem. Kom porrerne i suppen og lad dem simre med i et par minutter.
- 4. Smag til sidst til med salt og peber og servér den varme suppe med revet parmesan og et stænk olie.