Tournedos med stegte svampe og brøndkarsecreme

Tournedos med stegte svampe og brøndkarsecreme

Klassisk nytår med tournedos, svampe og nem sauce, der vil imponere gæsterne.

Total:30 minutter

Ingredienser

  • Opskriften indeholder sponsorerede links
  • 6 tournedoer af ca. 175 g pr. stk. (køb evt. en hel oksemørbrad og skær bøfferne selv)
  • olivenolie og smør til stegning
  • salt og peber
  • 3 kviste timian
  • 4-6 portobellosvampe
  • 100 g bøgehatte
  • 1 fed finthakket hvidløg
  • lidt frisk timian, finthakket
  • 2 dl hønsebouillon
  • 1 stort bundt bredbladet persille
  • 1 potte brøndkarse (gem lidt til drys på retten)
  • 1 fed hvidløg
  • 25 g smør (koldt skåret i små tern)
  • 1 spsk citronsaft
  • salt og peber
  • evt lidt ekstra citronsaft
  • Tilbehør: kogte kartofler eller ovnbagte kartofler, og evt. salat med vinaigrette.

Sådan laver du Tournedos med stegte svampe og brøndkarsecreme:

  1. ► En god stegepande gør hele forskellen, når du skal stege et mørt stykke kød. Find den helt rigtige stegepande hos Bageren og Kokken
  2. 1. Brun bøfferne hurtigt af på en varm pande med olivenolie og smør og krydr med salt og peber. Kom bøfferne i et ovnfast fad, kom frisk timian på og steg dem 8-10 minutter ved 185 grader. Vent evt. med at stege færdigt til gæsterne kommer – se tip.
  3. 2. Ordn svampene, skær portobello-svampene i mindre stykker og skær roden af bøgehattene. Steg svampene på en pande med olivenolie og lidt smør til de er gyldne. Tilsæt hvidløg, timian og krydr med salt og peber og steg fortsat et kort øjeblik.
  4. 3. Giv hønsebouillon et opkog. Pluk bredbladet persille og brøndkarse. Pil og snit hvidløget i skiver. Kom krydderurterne i et blenderglas sammen med hvidløg, smør og lidt citronsaft – hæld den varme bouillon i glasset. Blend ved høj hastighed til det er helt grønt og jævnt. Krydr med salt og peber og evt. lidt ekstra citronsaft.
  5. 4. Anret de stegte bøffer på fad eller tallerken med stegte svampe og server med persille-brøndkarsecreme, kartofler og evt. en salat med vinaigrette.
  6. FORRET: Salat med stegt pighvar, sprød serrano og pærer
  7. DESSERT: Hindbær Napoleone

Tip:

Brun kødet kort før gæsterne kommer, og steg det færdigt i ovnen kort før servering.

SE ALLE VORES LÆKRE OPSKRIFTER

TIL EN VELLYKKET NYTÅRSAFTEN  

>>>KLIK HER