Trifli med jordbær og mascarpone: Nem dessert på 10 minutter
Elsker I jordbær, er dette en hurtig og nem måde at lave en lækker dessert. Vi bruger her kagerne "ladyfingers", som er en svampet kiks, i stedet for knuste makroner. De fugtes med italienske dessertvin og bliver dækket af lag af friske bær og creme af mascarpone og fløde.
4 personer
Ingredienser
Jordbær:
- 500 g jordbær
- 1 lille bundt mynte
- 4 spsk. sukker
Mascarponecreme:
- 500 g mascarpone
- 1 vaniljestang
- 1 dl piskefløde
- 4 spsk. flormelis
Desuden:
- 16 stk. ladyfingers
- 1 dl vinosanto eller marsala
Pynt:
- Mynte
- Skyl jordbær og skær dem i mindre stykker. Blend halvdelen af jordbær med mynteblade og sukker. Vend blendede jordbær med resten af de småtskåret jordbær.
- Mascarponecreme: Kom mascarpone i en skål. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og kom dem i mascarponen.
- Tilsæt fløde og flormelis. Pisk det sammen til en creme.
- Kom jordbærblandingen i bunden af fire glas.
- Bræk ladyfingers i mindre stykker, og tryk dem ned i et lag i hvert glas. Dryp med vinosanto og læg et lag mascarponecreme.
- Gentag proceduren. Pynt med mynteblade. Sæt trifli på køl, indtil de skal serveres.