Trifli

Trifli med jordbær og mascarpone: Nem dessert på 10 minutter

Elsker I jordbær, er dette en hurtig og nem måde at lave en lækker dessert. Vi bruger her kagerne "ladyfingers", som er en svampet kiks, i stedet for knuste makroner. De fugtes med italienske dessertvin og bliver dækket af lag af friske bær og creme af mascarpone og fløde.

4 personer

Ingredienser

Jordbær:

  • 500 g jordbær
  • 1 lille bundt mynte
  • 4 spsk. sukker

Mascarponecreme:

  • 500 g mascarpone
  • 1 vaniljestang
  • 1 dl piskefløde
  • 4 spsk. flormelis

Desuden:

  • 16 stk. ladyfingers
  • 1 dl vinosanto eller marsala

Pynt:

  • Mynte

  1. Skyl jordbær og skær dem i mindre stykker. Blend halvdelen af jordbær med mynteblade og sukker. Vend blendede jordbær med resten af de småtskåret jordbær.
  2. Mascarponecreme: Kom mascarpone i en skål. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og kom dem i mascarponen.
  3. Tilsæt fløde og flormelis. Pisk det sammen til en creme.
  4. Kom jordbærblandingen i bunden af fire glas.
  5. Bræk ladyfingers i mindre stykker, og tryk dem ned i et lag i hvert glas. Dryp med vinosanto og læg et lag mascarponecreme.
  6. Gentag proceduren. Pynt med mynteblade. Sæt trifli på køl, indtil de skal serveres.