Trøffelkugler med tørret abrikos
Disse trøffel-agtige havregrynskugler smager fantastisk og er langt nemmere at trylle frem end sine klassiske medsøstre.
ca. 15 stk. trøffelkugler
Ingredienser
- Trøffelkugler med tørret abrikos
- 100 g mørk chokolade
- 125 g tørrede abrikoser, gerne økologiske
- 2 spsk kakaopulver
- 75 g blødt smør
- 2 spsk flormelis
- 2,5 dl havregryn
- 1 spsk appelsinsaft
- Usødet kakaopulver, f.eks. Valrhona.
Sådan laver du trøffelkugler
- Smelt den mørke chokolade i vandbad og sæt den til side. Kom alle de øvrige ingredienser i en food-processor/hakkemaskine eller lignende, og kør indtil blandingen er godt mixet sammen. Tilsæt den smeltede, afkølede chokolade og lad massen køre, indtil den er blød og homogen.
- Rul massen til kugler på størrelse med en stor vindrue, og lad dem stå køligt til de har sat sig. Rul kuglerne i usødet kakaopulver, før de serveres. De smager bedst, når de har stuetemperatur.