Opskrift på tyrkisk brød med salsa og dild-yoghurt-dip

Tyrkisk brød med salsa og let dild-yoghurt-dip

Det er den karakteristiske smag af nigellafrø, også kaldet jomfru i det grønne, som gør dette brød særlig delikat. Serveret med klassisk tyrkisk tilbehør.

5

Ingredienser

  • Tomatsalsa: ( ca. 3 dl salsa)
  • 3 mellemstore tomater, kerner skal fjernes
  • 1 fed hvidløg
  • 1 mellemstort salatløg
  • ½ frisk rød chili
  • 1 grøn peber
  • 1 håndfuld skyllet bredbladet persille
  • Yoghurtdip:
  • 2 dl græsk yoghurt
  • 1 knust fed hvidløg
  • 1 tsk tørret dild
  • salt og peber.
  • Brød:
  • 25 g gær
  • ½ tsk salt
  • ½ spsk sukker
  • 2,5 dl lunkent vand
  • ca 250 - 260 g hvedemel
  • 2 spsk yoghurt og 1 æggeblomme til pensling
  • nigellafrø og sesamfrø til drys.

Sådan laver du tyskisk brød med dip

  1. Tomatsalsa: Blend alle ingredienserne til du har en grov salsa, smag til med salt.
  2. Yoghurtdip: Bland alle ingredienserne og smag til med salt og peber. Stil begge køligt inden servering.
  3. Brød: Opløs gæren, sukker og salt i det lunkne vand og tilsæt hvedemelet. Ælt dejen til den er smidig og blank, gerne på en røremaskine, det tager omkring 8-10 min. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse i en tildækket skål, ca. 1 ½ -2 timer.
  4. Del den herefter i to lige store dele. Tænd ovnen på 250 grader, og rul hver del ud til ca. 1 cms tykkelse. Kom dejen på en bageplade med bagepapir. Pensl brødet med en blanding af yoghurt og æggeblomme og drys med nigellafrø og sesamfrø. Bag brødet i 6-8 min på den øverste rille i ovnen. Server med det samme med de to dips.
  5. Prøv også bønnedip og basilikumcreme med grønt