Tyrkisk brød med salsa og let dild-yoghurt-dip
Det er den karakteristiske smag af nigellafrø, også kaldet jomfru i det grønne, som gør dette brød særlig delikat. Serveret med klassisk tyrkisk tilbehør.
5
Ingredienser
- Tomatsalsa: ( ca. 3 dl salsa)
- 3 mellemstore tomater, kerner skal fjernes
- 1 fed hvidløg
- 1 mellemstort salatløg
- ½ frisk rød chili
- 1 grøn peber
- 1 håndfuld skyllet bredbladet persille
- Yoghurtdip:
- 2 dl græsk yoghurt
- 1 knust fed hvidløg
- 1 tsk tørret dild
- salt og peber.
- Brød:
- 25 g gær
- ½ tsk salt
- ½ spsk sukker
- 2,5 dl lunkent vand
- ca 250 - 260 g hvedemel
- 2 spsk yoghurt og 1 æggeblomme til pensling
- nigellafrø og sesamfrø til drys.
Sådan laver du tyskisk brød med dip
- Tomatsalsa: Blend alle ingredienserne til du har en grov salsa, smag til med salt.
- Yoghurtdip: Bland alle ingredienserne og smag til med salt og peber. Stil begge køligt inden servering.
- Brød: Opløs gæren, sukker og salt i det lunkne vand og tilsæt hvedemelet. Ælt dejen til den er smidig og blank, gerne på en røremaskine, det tager omkring 8-10 min. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse i en tildækket skål, ca. 1 ½ -2 timer.
- Del den herefter i to lige store dele. Tænd ovnen på 250 grader, og rul hver del ud til ca. 1 cms tykkelse. Kom dejen på en bageplade med bagepapir. Pensl brødet med en blanding af yoghurt og æggeblomme og drys med nigellafrø og sesamfrø. Bag brødet i 6-8 min på den øverste rille i ovnen. Server med det samme med de to dips.
- Prøv også bønnedip og basilikumcreme med grønt