Nem calzone, grøn pastaret & sur-sød kylling: Her er ugens madplan til dig
Nemme og lækre opskrifter på skøn hverdagsmad, som hele familien kan li’ – her får du fem opskrifter og en indkøbsliste, så du kan handle ind til 5 x aftensmad på samme tid og planlægge hele ugens på en gang.
I denne uge mandag meatless, for der skal vi have tagliatelle med aubergine & salvie.
Tirsdag står den på pizza, når vi laver nem calzone: Her kan du overveje at lave ekstra og bage mini-calzoner til fryseren. Så er der lidt til madpakkerne, når hverdagen kommer snigende tirsdag efter påske.
Onsdag byder madplanen på sur-sød kylling, og torsdag skal vi have lamme kebab. Er du ikke til lam, kan kebab'en sagtens laves med andet hakket kød.
Fredag skal vi have store lækre burgere – og får du tid, lyst og overskud byder madplanen også på en super nem opskrift på lækre havregrynskugler, som vi triller og former som påskeæg
Du finder som altid alle opskrifter, samt en indkøbsliste her på siden – lige til at printe ud eller gemme på din telefon. Velbekomme – og god fornøjelse med denne uges madplan.
INDKØBSLISTE UGE 13:
KØD/FISK
1 kg hakket lammekød
1 kg hakket oksekød
500 g kyllingebryst
1 pakke parmaskinke i skiver
MEJERI
150 g mozzarellaost
2 æg
4 dl yoghurt naturel
1 spsk. smør
+ friskrevet parmesan – så meget hjertet lyster!
FRUGT/GRØNTSAGER
1 kg spinat
600 g kartofler
2 hvidløg
4 løg
2 mellemstore auberginer eller 6 små
2-3 rødløg
1 skalotteløg
250 g svampe
1 mellemstor ingefær knold (du skal bruge både til sur-sød sovs og kebab)
500 g frisk ananas, befriet for skal og stok
500 g tomat
2 gulerødder
1 agurk
4 spsk mynte
4 spsk dild
1 spsk. frisk salvie, ca. 10-12 blade
Saft fra ½ citron
Saft fra ½ lime
1 grøn chili
1 bdt frisk koriander
2 modne avocodoer
4 tomater
1 rød chili
2 hoveder hjertesalat
KOLONIAL/DIVERSE
400 g tagliatelle (båndpasta)
2 pakker færdig pizzadej (400 g)
4-6 burgerboller
3-4 dl færdig pasta/pizzasovs
2 spsk soja
1 spsk Fish Sauce
1 spsk. saltede kapers skyllet og tørret
50 g rasp
TILBEHØR:
Salat eller andet grønt til calzonen
Ris eller nudler til den sur-søde-kylling
Vil du også lave havregrynskuglerne formet som påskeæg, skal du bruge: 125 g havregryn 75 g mørk chokolade, 50 g flormelis, 2-3 spsk appelsinjuice og 50 g kokosmel