I denne uge starter vi ud med at lave lækker hverdagsmad med kylling, nemlig wokmad med kylling, peberfrugt, champignoner og porrer.
Tirsdag serverer vi en rigtig dejlig, sund, enkel og sommerlig ret, som ikke tager lang tid at lave; Lun linsesalat med pocherede æg og sprød bacon. Og du skal ikke lade dig afskrække af de pocherede æg, de er meget nemmere at lave, end du tror.
Onsdag skal vi have lækker citronbagt laks med sprød blomkålssalat med sennepsvinaigrette, og torsdag laver vi lækre italienske krebinetter og serverer dem med pasta og pesto.
Fredag skal vi have burgere med avocadomousse og gedefeta, og hvis det gode vejr holder, griller vi hakkebøfferne udendørs. Som altid byder madplanen også på en lille lækkerbisken – i denne uge er det en lækker crumble med årets første rabarber. Kagen smager skønt med en skefuld flødeskum, vaniljecreme eller is til.
Du finder alle opskrifter + en indkøbsliste lige her. God fornøjelse & velbekomme!
INDKØBSLISTE UGE 20
KØD/FISK
600-700 g laks
500 g hakket oksekød
500 g hakket kalve- og svinekød (maks. 10%)
500 g kyllingebryst
8 skiver bacon + evt. 8 stykker bacon mere eller 4 stykker lufttørret skinke.
FRUGT/GRØNT
6 fed hvidløg
2 avocado
3 gule peberfrugter
2 porrer
2 store tomater
400 g grønne bønner
250 g cherrytomater
1 bakke blommetomater
¼ agurk
100 g champignoner
1 bundt friske asparges
1 mellemstort løg
1 bundt bredbladet persille
3 citroner
1 lime
½ blomkål
2 rødløg
1 lille bundt dild
1 bundt koriander
1 bundt persille
1 bundt basilikum
1 bundt brøndkarse
Kartofler til 4 personer (til laksen)
MEJERI
5 store æg
3 spsk yoghurt 10 %
40 g gedefeta, eller almindelig feta, hvis du foretrækker det
1 dl parmesan
10 g smør
KOLONIAL/DIVERSE
4 burgerboller
Æggenudler/nudler til 4 personer
Pasta og pesto til krebinetterne
2 dåser linser
2 spsk. fiskesovs
1 spsk. østerssovs
2 spsk. ingefær
1-1½ spsk dijonsennep
1 spsk æbleeddike
2 spsk. kapers
2 dl rasp
Vil du også bage rabarbercrumble, skal du bruge:
350 g rabarberstilke, 50 g sukker, 75 g smør, 75 g hvedemel, 75 g brun farin, 50 g hasselnøddekerner, 50 g grovvalsede havregryn (eller uristet mysli), 100 g yoghurt naturel (10%, fast græsk yoghurt), 1 spsk flormelis, 1/3 vaniljestang (kornene) og 1 dl piskefløde.
Madplanen er lavet ud fra følgende kriterier:
- Med denne madplan får du hver lækre opskrifter på nem aftensmad og en indkøbsliste, så du kan købe ind til det hele på én gang.
- Maden skal være nem og til at lave på mellem 20 og 45 minutter på hverdage.
- Alle opskrifter er til fire personer, med mindre andet er angivet.
- Der er som regel fisk på menuen en gang om ugen.
- En af ugens dage er kødfri – eller næsten kødfri.
- Indkøbssedlen forudsætter, at du har et basislager i dit køkken bestående af salt, peber, diverse krydderier, olie, eddike, soja, rasp, sukker og honning.
- Og vigtigst af alt – der er en kage eller en dessert i hver uges madplan. Så har du en lækker opskrift ved hånden, hvis der er anledning til lidt ekstra guf i løbet af ugen.
Her er opskrifterne til ugens madplan