Citronbagt laks, lækre burgere med avocado & italienske krebinetter: Her er ugens madplan til dig
Så har ALT.dk en dugfrisk madplan klar til dig med 5 lækre opskrifter på nem aftensmad til ugen der kommer + en skøn opskrift på en lækker rabarber crumble, du kan bage, hvis du får gæster eller blot hvis du får lyst. Som altid finder du alle opskrifterne + en indkøbsliste lige til at printe ud her på siden.
I denne uge starter vi ud med at lave lækker hverdagsmad med kylling, nemlig wokmad med kylling, peberfrugt, champignoner og porrer.
Tirsdag serverer vi en rigtig dejlig, sund, enkel og sommerlig ret, som ikke tager lang tid at lave; Lun linsesalat med pocherede æg og sprød bacon. Og du skal ikke lade dig afskrække af de pocherede æg, de er meget nemmere at lave, end du tror.
Onsdag skal vi have lækker citronbagt laks med sprød blomkålssalat med sennepsvinaigrette, og torsdag laver vi lækre italienske krebinetter og serverer dem med pasta og pesto.
Fredag skal vi have burgere med avocadomousse og gedefeta, og hvis det gode vejr holder, griller vi hakkebøfferne udendørs. Som altid byder madplanen også på en lille lækkerbisken – i denne uge er det en lækker crumble med årets første rabarber. Kagen smager skønt med en skefuld flødeskum, vaniljecreme eller is til.
Du finder alle opskrifter + en indkøbsliste lige her. God fornøjelse & velbekomme!
INDKØBSLISTE UGE 20
KØD/FISK
600-700 g laks
500 g hakket oksekød
500 g hakket kalve- og svinekød (maks. 10%)
500 g kyllingebryst
8 skiver bacon + evt. 8 stykker bacon mere eller 4 stykker lufttørret skinke.
FRUGT/GRØNT
6 fed hvidløg
2 avocado
3 gule peberfrugter
2 porrer
2 store tomater
400 g grønne bønner
250 g cherrytomater
1 bakke blommetomater
¼ agurk
100 g champignoner
1 bundt friske asparges
1 mellemstort løg
1 bundt bredbladet persille
3 citroner
1 lime
½ blomkål
2 rødløg
1 lille bundt dild
1 bundt koriander
1 bundt persille
1 bundt basilikum
1 bundt brøndkarse
Kartofler til 4 personer (til laksen)
MEJERI
5 store æg
3 spsk yoghurt 10 %
40 g gedefeta, eller almindelig feta, hvis du foretrækker det
1 dl parmesan
10 g smør
KOLONIAL/DIVERSE
4 burgerboller
Æggenudler/nudler til 4 personer
Pasta og pesto til krebinetterne
2 dåser linser
2 spsk. fiskesovs
1 spsk. østerssovs
2 spsk. ingefær
1-1½ spsk dijonsennep
1 spsk æbleeddike
2 spsk. kapers
2 dl rasp
Vil du også bage rabarbercrumble, skal du bruge:
350 g rabarberstilke, 50 g sukker, 75 g smør, 75 g hvedemel, 75 g brun farin, 50 g hasselnøddekerner, 50 g grovvalsede havregryn (eller uristet mysli), 100 g yoghurt naturel (10%, fast græsk yoghurt), 1 spsk flormelis, 1/3 vaniljestang (kornene) og 1 dl piskefløde.