Vi starter ugen med en Meatless Monday – og her laver vi den supernemme og populære one-pot-pasta med tomat
Tirsdag griller vi tun og serverer med en skøn sommersalat, og onsdag skal de hvide asparges på bordet sammen med lækre svinekoteletter.
Torsdag laver vi en skøn sprød salat med kylling og mango, og fredag går vi helt retro og laver frikadeller med sommerlig kartoffelsalat til.
Skulle du få tid og lyst til en lækker dessert i løbet af ugen, får du også opskriften på en skøn rabarbercrumble.
Velbekomme – og god fornøjelse med denne uges madplan.
INDKØBSLISTE TIL UGE 23:
KØD/FISK
600 g hakket kalv og flæsk
400 g tun i fire bøffer
4 svinekoteletter
2 store kyllingebryster, gerne med skind
MEJERI
2 dl cremefraiche
100 g feta
1 dl yoghurt
100 g smør
1 æg
½ dl mælk
Parmesanost
FRUGT/GRØNT
1 citron
4 radiser
4 grønne asparges
1 kg hvide asparges
50 g friske ærter
1 potte brøndkarse
1 grønt æble
10 forårsløg
2 hvidløgsfed
2 små skalotteløg
1 rødløg
1 courgette
400 g små daddel- eller blommetomater
300 g cherrytomater.
Citrongræs
1 lime
3-4 små hjertesalathoveder eller et stort romaine-salathoved
1 bakke sukkerærter,
1 stor moden, men fast mango
1 bakke bønnespirer
1 halv gul eller grøn peberfrugt
1 stort løg
800 g kogte nye kartofler (til kartoffelsalat)
Nye kartofler til 4 personer to aftener– både til tun og til koteletterne
1 dl karse
KOLONIAL/DIVERSE
1 dl pesto, basilikum
1 glas kapers
150 g usaltede peanuts, grofthakket
Ca. 50-75 g grofthakkede ristede, saltede peanuts.
2 spsk peanutbutter uden sukker
1,5 dl kokosmælk
2 spsk muscovadosukker, alternativt brun farin
2 spsk. rasp
1 spsk grov sennep
3 soltørrede tomater
3 basilikumkviste
1 tsk. chiliflager
1 tsk. urtesalt fra Herbamare
Madplanen er lavet ud fra følgende kriterier:
- Med denne madplan får du hver lækre opskrifter på nem aftensmad og en indkøbsliste, så du kan købe ind til det hele på én gang.
- Maden skal være nem og til at lave på mellem 20 og 45 minutter på hverdage.
- Alle opskrifter er til fire personer, med mindre andet er angivet.
- Der er som regel fisk på menuen en gang om ugen.
- En af ugens dage er kødfri – eller næsten kødfri.
- Indkøbssedlen forudsætter, at du har et basislager i dit køkken bestående af salt, peber, diverse krydderier, olie, eddike, soja, rasp, sukker og honning.
- Og vigtigst af alt – der er en kage eller en dessert i hver uges madplan. Så har du en lækker opskrift ved hånden, hvis der er anledning til lidt ekstra guf i løbet af ugen.
Opskrifterne til ugens madplan