Mandag starter vi ugen med nem og lækker wokmad, og laver wok med spidskål og oksekød, en dejlig nem hverdagsret, der er fuld af smag og sprødhed.
Tirsdag byder madplanen på de klassiske boller i karry, dog i en lidt lettere udgave kyllingekød og et asiatisk pift af mango chutney og kokosmælk.
Onsdag er ugens kødfri dag, der skal vi have lækker pasta med karamelliserede løg & frisk spinat, og torsdag serverer vi lækker laks med pasta, tomat og basilikum.
Fredag er madplanens retrodag - der skal vi nemlig have god gammeldags hamburgerryg med kål og peberrodscreme.
Ugens lækkerbisken er den gode gamle kiksekage – dog i en udgave uden palmin. Den vil med garanti gøre lykke hos såvel store som små.
Som altid får du alle opskrifter og en indkøbsliste lige her på siden. God fornøjelse med ugens madplan og velbekomme!
INDKØBSLISTE UGE 26:
KØD/FISK
1 kg hamburgerryg
400 g oksekød
400 g hakket kyllingekød
500 g laks skåret i 4 portionsstykker
MEJERI
1 æg
1½ dl piskefløde
50 g fintrevet parmesan
25 g smør
2 dl cremefraiche 18 %
FRUGT/GRØNT
1 pose friske spinatblade, ca 400 g
200 g blommetomater eller cherrytomater
ca 150 g friske svampe, gerne en blanding af brune champignoner og kantareller
5 fed hvidløg
2 spidskål
6 mellemstore gulerødder med top
1 bundt kørvel
1 citron
2 peberfrugter
1 bakke bønnespirer
2 limefrugter
1 bundt frisk koriander
5 løg + 1 rødløg
2 peberfrugter
½ bundt forårsløg
1 bundt basilikum
1 citron
KOLONIAL/DIVERSE
800 g jasminris
500 g fettucine eller anden bred pasta
400-500 g pasta, papadelle eller tagliatelle
1 dåse kokosmælk
1 glas Mango chutney
½ dl rasp
1 tsk god balsamicoeddike
1 spsk. jordnøddeolie
4 spsk. soja
1½-2 spsk kapers
1 spsk. honning
2-3 spsk. friskrevet peberrod
Vil du også lave kiksekagen, skal du bruge: 300 g mørk chokolade, 1 dåse kondenseret mælk (ca. 400 g), 35 g smør og ca. 20 firkantede vaniljekiks.
Madplanen er lavet ud fra følgende kriterier:
- Med denne madplan får du hver lækre opskrifter på nem aftensmad og en indkøbsliste, så du kan købe ind til det hele på én gang.
- Maden skal være nem og til at lave på mellem 20 og 45 minutter på hverdage.
- Alle opskrifter er til fire personer, med mindre andet er angivet.
- Der er som regel fisk på menuen en gang om ugen.
- En af ugens dage er kødfri – eller næsten kødfri.
- Indkøbssedlen forudsætter, at du har et basislager i dit køkken bestående af salt, peber, diverse krydderier, olie, eddike, soja, rasp, sukker og honning.
- Og vigtigst af alt – der er en kage eller en dessert i hver uges madplan. Så har du en lækker opskrift ved hånden, hvis der er anledning til lidt ekstra guf i løbet af ugen.
Opskrifter til ugens madplan