Madplan med nem aftensmad

Lækker pasta med frisk spinat, hamburgerryg med peberrod & ris og boller i karry på den lette måde: Her er ugens madplan til dig

I denne uge byder madplanen på nem og lækker aftensmad, som hele familien med garanti vil kunne lide. Der er både ris og boller i karry i en lidt sundere version, en skøn grøn pastaret og den lækreste hamburgerryg med peberrodscreme til på fredag. Her får du ugens madplan + en indkøbsliste, så du slipper for at købe ind flere gange i løbet af ugen:

Mandag starter vi ugen med nem og lækker wokmad, og laver wok med spidskål og oksekød, en dejlig nem hverdagsret, der er fuld af smag og sprødhed.

Tirsdag byder madplanen på de klassiske boller i karry, dog i en lidt lettere udgave kyllingekød og et asiatisk pift af mango chutney og kokosmælk.

Onsdag er ugens kødfri dag, der skal vi have lækker pasta med karamelliserede løg & frisk spinat, og torsdag serverer vi lækker laks med pasta, tomat og basilikum.

Fredag er madplanens retrodag - der skal vi nemlig have god gammeldags hamburgerryg med kål og peberrodscreme.

Ugens lækkerbisken er den gode gamle kiksekage – dog i en udgave uden palmin. Den vil med garanti gøre lykke hos såvel store som små.

Som altid får du alle opskrifter og en indkøbsliste lige her på siden. God fornøjelse med ugens madplan og velbekomme!

INDKØBSLISTE UGE 26:

KØD/FISK

1 kg hamburgerryg

400 g oksekød

400 g hakket kyllingekød

500 g laks skåret i 4 portionsstykker

MEJERI

1 æg

1½ dl piskefløde

50 g fintrevet parmesan

25 g smør

2 dl cremefraiche 18 %

FRUGT/GRØNT

1 pose friske spinatblade, ca 400 g

200 g blommetomater eller cherrytomater

ca 150 g friske svampe, gerne en blanding af brune champignoner og kantareller

5 fed hvidløg

2 spidskål

6 mellemstore gulerødder med top

1 bundt kørvel

1 citron

2 peberfrugter

1 bakke bønnespirer

2 limefrugter

1 bundt frisk koriander

5 løg + 1 rødløg

2 peberfrugter

½ bundt forårsløg

1 bundt basilikum

1 citron

KOLONIAL/DIVERSE

800 g jasminris

500 g fettucine eller anden bred pasta

400-500 g pasta, papadelle eller tagliatelle

1 dåse kokosmælk

1 glas Mango chutney

½ dl rasp

1 tsk god balsamicoeddike

1 spsk. jordnøddeolie

4 spsk. soja

1½-2 spsk kapers

1 spsk. honning

2-3 spsk. friskrevet peberrod

Vil du også lave kiksekagen, skal du bruge: 300 g mørk chokolade, 1 dåse kondenseret mælk (ca. 400 g), 35 g smør og ca. 20 firkantede vaniljekiks.

Madplanen er lavet ud fra følgende kriterier:

  1. Med denne madplan får du hver lækre opskrifter på nem aftensmad og en indkøbsliste, så du kan købe ind til det hele på én gang.
  2. Maden skal være nem og til at lave på mellem 20 og 45 minutter på hverdage.
  3. Alle opskrifter er til fire personer, med mindre andet er angivet.
  4. Der er som regel fisk på menuen en gang om ugen.
  5. En af ugens dage er kødfri – eller næsten kødfri.
  6. Indkøbssedlen forudsætter, at du har et basislager i dit køkken bestående af salt, peber, diverse krydderier, olie, eddike, soja, rasp, sukker og honning.
  7. Og vigtigst af alt – der er en kage eller en dessert i hver uges madplan. Så har du en lækker opskrift ved hånden, hvis der er anledning til lidt ekstra guf i løbet af ugen.