Nem hverdagsmad

Nem æggekage, stegt flæsk & skøn risotto: Her er ugens madplan til dig

Denne uges madplan byder på nem og lækker aftensmad til dig og familien. Her får du 5 gode opskrifter på nem hverdagsmad, som hele familien kan li' + en bageopskrift på et lækkert kanelbrød, som du kan bage i weekenden ♡

Vi starter blidt ud med en æggekage med grøntsager om mandagen, men tager frygtelig revanche tirsdag med stegt flæsk og persillesovs ...

Onsdag skal vi have skøn pasta a la Lady & Vagabonden og torsdag byder madplanen på fiskefrikadeller med laks og ovnbagte rodfrugter til.

Fredag laver vi en skøn risotto med kantareller, ærter og parmaskinke – og i weekenden skal vi bage et super lækkert kanelbrød efter Mette Blomsterbergs opskrift. (måske bliver der også plads til et lillebitte glas pink gløgg til de voksne?)

Du får som altid alle opskrifterne nederst på siden og en indkøbsliste med alle de ingredienser på, som du skal bruge. På den måde kan du købe ind til alle ugens retter på én gang, og undgå en masse småindkøb i løbet af ugen.

Hent indkøbsliste som pdf her: Indkøbsliste uge 47.pdf

Indkøbsliste

KØD/FISK

500 g hakket kalvekød

750 g svinebryst, stege el. kogestykke i ½ cm tykke skiver

1 stor laksekotelet (175-200 g)

70 g parmaskinke i tynde skiver

400 g hakket hvid fisk (f.eks. sej eller torsk i filet)

MEJERI

13 æg

5 1/2 dl mælk

125 g fast komælksost

2 dl cremefraiche

50 g smør

100 g reven parmesan

FRUGT/GRØNT

500 g pastinakker

500 g persillerødder

500 g kartofler

Hvidløg

3 løg

2 bakker frisk babyspinat (eller ca. 8 kugler hel spinat fra frost)

2 citroner

1 bundt purløg (eller 1 potte)

1 bundt persille

Frisk basilikum

1 bundt bredbladet persille

3-4 kviste frisk rosmarin

1 lille bdt rucola

200 g ærter (evt. fra frost)

200 g svampe, f.eks. kantareller

KOLONIAL/DIVERSE

350 g fuldkornsspaghetti

300 g risottoris, f.eks. aborrio el. lign.

½ dl rasp

4-5 dl tomatsugo

1 dl hvidvin (kan erstattes med vand)

Bearnaiseessens (eller kryddereddike)

Kapers

Evt. 1-2 syltede agurker

TILBEHØR

8 skiver rugbrød til æggekagen

Kartofler, syltede rødbeder og dampede små gulerødder til stegt flæsk med persillesovs

200 g ciabattabrød til risottoen

Vil du også bage kanelbrødet, skal du bruge:

25 gram gær, 2 æg, 150 g rørsukker, 200 g flormelis, 1½ dl mælk, 225 g smør, 500 g hvedemel + vaniljesukker, kanel & kardemomme

Madplanen er lavet ud fra følgende kriterier:

  1. Med denne madplan får du hver lækre opskrifter på nem aftensmad og en indkøbsliste, så du kan købe ind til det hele på én gang.
  2. Maden skal være nem og til at lave på mellem 20 og 45 minutter på hverdage.
  3. Alle opskrifter er til fire personer, med mindre andet er angivet.
  4. Der er som regel fisk på menuen en gang om ugen.
  5. En af ugens dage er kødfri – eller næsten kødfri.
  6. Indkøbssedlen forudsætter, at du har et basislager i dit køkken bestående af salt, peber, diverse krydderier, olie, eddike, soja, rasp, sukker og honning.
  7. Og vigtigst af alt – der er en kage eller en dessert i hver uges madplan. Så har du en lækker opskrift ved hånden, hvis der er anledning til lidt ekstra guf i løbet af ugen.