Vaniljeis med bær

Vaniljeis med bær

Hjemmelavet is er en af mine favoritter – det er nemt og kan laves i et utal af variationer. Jeg er vild med kombinationen af friske bær og knasende ristede nødder og affogatoens kolde is og varme espresso.

6

Ingredienser

  • Vaniljeis
  • 5 dl piskefløde
  • 1 tsk ren vaniljepulver eller kornene fra 1 vaniljestang
  • 6 æggeblommer
  • 175 g rismaltsirup eller honning
  • Med bær og ristede nødder
  • 1 portion vaniljeis
  • 250 g hindbær og jordbær
  • 4 spsk hasselnødder, ristede

Sådan gør du:

  1. Pisk fløden til letpisket skum. Kom vanilje, æggeblommer og sirup i en anden skål, og pisk det rigtig godt. Vend de to blandinger sammen, og hæld ismassen i en ismaskine. Kør isen på maskinen i 30-40 minutter, afhængigt af hvilken maskine du har. Kom isen i fryseren, indtil den skal serveres.
  2. Med bær og ristede nødder: Lav kugler af isen, og server med friske bær og hakkede nødder.
  3. Opskriften er fra kogebogen Low carb - sund og slank med få kulhydrater