Opskrift på Mette Blomsterbergs vaniljespecier

Blomsterbergs vaniljespecier

Disse specier med vanilje har en ganske særlig betydning for Mette Blomsterberg.

Ca. 45 stk. vaniljespecier

Total:15 minutter

Ingredienser

  • 1 vaniljestang, gerne polynesisk
  • 250 g hvedemel
  • 200 g smør, saltet
  • 100 g flormelis

Sådan laver du Mette Blomsterbergs vaniljespecier

  1. Flæk vaniljestangen på langs, og skrab kornene ud med en lille kniv. Mas vaniljekorn og lidt af flormelissen sammen med en paletkniv, så kornene skilles ad.
  2. Ælt alle ingredienser til en ensartet dej, der formes til en lang pølse, diam. som en femkrone. Læg den i køleskab en time, og skær den herefter i ½ cm tykke skiver. Bag skiverne let gyldne på bagepapir ved 180 grader ca. 10-12 minutter.
  3. Afkøles på bagerist. Opbevares i tætsluttende dåse.