Vegetarburger med gedeost og pesto
En vegetarburger kan være noget af det lækreste, og med disse saftige rødbede-gedeostbøffer går du ikke galt i byen. I denne portion er der nok til 16 bøffer, men resten kan fryses ned og bruges senere.
4
Ingredienser
- 500 g rødbede
- 200 g knoldselleri
- 200 g kartoffel
- 250 g frisk gedeost
- 2 mellemstore løg, revne
- 3 stykker toastbrød uden skorpe, smuldret
- 2 spsk mel
- rasp
- olie til stegning
- Pesto:
- frisk basilikum
- salt og peber
- 1 stort bundt basilikum eller bredbladet persille
- 50 g ristede pinjekerner
- 50 g revet parmesan
- ca ½ - 1 dl ekstra jomfru olivenolie
- citronsaft, salt og peber
- 8 burgerboller
- 1 bakke blandet salat
- 1 rød eller gul peber
- evt. agurk
Sådan laver du vegetarburger
- Skræl og kog rødbederne hele til de er helt møre. Skræl kartofler og knoldselleri og skær dem i mindre stykker. Kog grøntsagerne i en anden gryde til de er helt møre. Mos/rør de tre grøntsager sammen, og bland med gedeost, løg, toastbrød, mel, frisk basilikum og salt og peber. Hvis farsen virker tynd, kan du tilsætte lidt ekstra mel. Lad grøntsagsfarsen stå en halv times tid, før du former bøfferne, vender dem i rasp og steger i rigeligt olie.
- Pesto: Blend basilikum, pinjekerner, parmesanost med olivenolie. Smag til med salt, peber og lidt citronsaft. Stil pestoen til side.
- Skyl salaten og skær peber og agurk i tynde skiver. Lun bollerne i ovnen og servér med de varme rødbedebøffer.