Curry med blomkål, pastinak og gulerødder
Denne enkle og milde curry er fuld af smag og kan varieres med næsten alt hvad der findes i køleskabets grøntsagshylde.
4
Total:35 minutter
Ingredienser
- 1 stort løg
- 2 fed hvidløg
- 3 mellemstore gulerødder
- 1 halvt lille knoldselleri
- 1 halvt blomkål
- 2 spsk olie
- 2 spsk karry
- 1 tsk gurkemeje
- ca. 3 dl vand
- 2 dl fløde
- fintrevet frisk ingefær efter smag
- saft af 1 lime
- 1 spsk Fish Sauce
- salt og peber
Sådan laver du curry retten
- Hak løg og hvidløg fint. Skyl og skær resten af grøntsagerne i store tern på 2x2 cm, og del blomkålshovedet i buketter.
- Varm olien op i gryden og tilsæt karry. Brun den let af. Tilsæt gulerødder og knoldselleri, hæld vand på, og lad grøntsagerne simre under låg i ca. 10 min. Tilsæt herefter fløde, lime og Fish sauce.
- Lad curryen koge uden låg i fem min. Tilsæt blomkål og lad den simre videre til blomkålen er mør, det tager ca. 5 min. Smag retten til med ingefær, salt og peber.
- Servér retten rygende varm med ris til.
- Se også opskrift på Karrysuppe med hvid fisk og savoykål.