Vildttatar med yam-marengs og agurk
Kiin Kiin er kendt for at nyfortolke thaiklassikere. I denne nyfortolkning giver de tataren et strejf af Asien med ingefær, krydderurter og lime.
4 personer
Ingredienser
- Af Kiin Kiin
- 400 g krondyrinderlår, hakket
- 4 agurker, skåret i lange bånd med en tyndskræller
- 1 potte brøndkarse
- 4 forårsløg, fintsnittet
- 1 potte mynte
- 1 potte koriander
- 1 kinaradise, skåret til kugler med et parisiennejern
- 4 tsk ristede peanuts,
- grofthakket
- 4 tsk tørrede rejer
- Yam-marinade:
- 150 g fiskesauce
- 150 g limesaft
- 150 g palmesukker
- 3 chili
- 1 fed hvidløg
- 2 korianderrødder
- Yam-marengs:
- 50 g æggehvide
- 50 g flormelis
- 20 g limesaft
- 30 g yam-marinade
Sådan gør du
- Knus chili, hvidløg og korianderrødder i en morter. Knus derefter palmesukker i morteren og opløs det i limesaft og fiskesauce. Rør alt godt sammen i morteren.
- Pisk æggehviden luftig og tilsæt flormelis.
- Pisk i et par minutter. Hæld limesaft i, og pisk marengsen i yderligere
- et par minutter.
- Til sidst piskes yam-marinaden i.
- Anretning: Rør den resterende yam-marinade i det hakkede krondyrinderlår. Anret den rørte tatar på en tallerken, og pynt med de resterende ingredienser.
- Opskriften er fra bogen "Tatar" af Monica Cetti og Lars Ranek. Se mere på Tatar.rocks