Opskrift på vildttatar med yam-marengs og agurk

Vildttatar med yam-marengs og agurk

Kiin Kiin er kendt for at nyfortolke thaiklassikere. I denne nyfortolkning giver de tataren et strejf af Asien med ingefær, krydderurter og lime.

4 personer

Ingredienser

  • Af Kiin Kiin
  • 400 g krondyrinderlår, hakket
  • 4 agurker, skåret i lange bånd med en tyndskræller
  • 1 potte brøndkarse
  • 4 forårsløg, fintsnittet
  • 1 potte mynte
  • 1 potte koriander
  • 1 kinaradise, skåret til kugler med et parisiennejern
  • 4 tsk ristede peanuts,
  • grofthakket
  • 4 tsk tørrede rejer
  • Yam-marinade:
  • 150 g fiskesauce
  • 150 g limesaft
  • 150 g palmesukker
  • 3 chili
  • 1 fed hvidløg
  • 2 korianderrødder
  • Yam-marengs:
  • 50 g æggehvide
  • 50 g flormelis
  • 20 g limesaft
  • 30 g yam-marinade

Sådan gør du

  1. Knus chili, hvidløg og ­korianderrødder i en morter. Knus derefter palmesukker i morteren og opløs det i ­limesaft og fiskesauce. Rør alt godt sammen i morteren.
  2. Pisk æggehviden luftig og tilsæt flormelis.
  3. Pisk i et par minutter. Hæld limesaft i, og pisk marengsen i yderligere
  4. et par minutter.
  5. Til sidst piskes yam-­marinaden i.
  6. Anretning: Rør den resterende yam-marinade i det hakkede krondyrinderlår. Anret den rørte tatar på en tallerken, og pynt med de ­resterende ingredienser.
  7. Opskriften er fra bogen "Tatar" af Monica Cetti og Lars Ranek. Se mere på Tatar.rocks