Vinbladsrulle med lammekød opskrift

Vinbladsruller med lammekød og tomat-peberfrugtsauce

4

Ingredienser

  • 1 løg
  • 2 spsk olivenolie
  • 200-250 g hakket lammekød
  • 2 tsk hel spidskommen
  • 2 tsk stødt koriander
  • ½ tsk knust chili
  • 2 tsk sød paprika
  • 1½ spsk tomatpuré
  • 2½ dl kogte basmati- eller jasminris
  • 1½ dl kruspersille, hakket
  • Peberfrugtsauce:
  • 1 rød peberfrugt
  • 1½-2 tsk chili, finthakket
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 dåser hakkede flåede tomater
  • salt
  • lidt æbleeddike
  • evt. lidt ekstra chili
  • 20 syltede vinblade, fås i store supermarkeder eller arabiske grønthandlere.
  • Tilbehør: brød og evt. en sprød salat

  1. Pil og snit løget i små tern. Steg løg og hvidløg møre i en gryde med olivenolie. Tilsæt lammekødet og steg det nogle minutter. Tilsæt spidskommen, koriander, chili og paprika, og lad det riste med i gryden ca. 2 min. Hæld tomatpuré og 1 dl vand herved, og lad det simre under låg i 5-8 min. Krydr med salt, peber og vend det sammen med de kogte ris og hakket persille.
  2. Skær peberfrugten i små tern og steg den i en gryde sammen med chili, hvidløg og olivenolie, indtil det er mørt. Tilsæt hakkede, flåede tomater og lad det simre ved svag varme 15- 20 min. Krydr med salt, lidt æbleeddike og evt. ekstra chili.
  3. Bred vinbladene enkeltvis ud på køkkenbordet eller et skærebræt og kom en lille skefuld ris-blanding med lam på hvert blad. Pak det sammen og læg pakkerne med lukningen nedad i et ovnfast fad. Hæld tomat-peberfrugtsaucen ved vinbladsrullerne og tildæk dem med stanniol-papir. Sæt dem i ovnen 25 min. ved 185 grader.
  4. Servér vinbladsrullerne med brød og evt. en sprød salat.